19 / 04 / 2024

TOKİ Van Şerefiye kura çekilişi tamamlandı!

TOKİ Van Şerefiye kura çekilişi tamamlandı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından Van’da yapımı tamamlanan 248 adet 2+1 ve 3+1 konutların kura çekimi düzenlenen törenle gerçekleştirildi.



TOKİ’ye geri iade edilen 248 adet konut için Beyaz Saray Düğün Salonu’nda düzenlenen kura çekimi yapıldı. Van Merkez Şerefiye Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi kapsamında İdarece Kuralı Satışa sunulan 248 adet konut için; 12-28 Ekim 2016 tarihleri arasında başvurular start almıştı. Toplam 5 bin 439 adet başvuru alınan projede 73 adet 3+1 ve 175 adet 2+1 konut için alıcıların isimleri belirlendi. Kura çekimine büyük ilgi gösterilirken, ilk olarak 2+1’de engelli kontenjanı ve şehit ailelerinin konutları belirlendi. Ardından geriye kalan 2+1 dairelerin çekimi yapılarak tamamlanırken, 3+1 dairelerin çekimine geçildi. 3+1’lerde de engelli ve şehit ailelerinin konutlarının belirlenmesi ile birlikte diğer dairelerin kura çekimi yapılarak tamamlandı.


Çok heyecanlı oldukları gözlenen vatandaşlar, kendilerine ev çıkması umuduyla kura çekimini dikkatle takip ederken, ismi çıkanlar ise sevinçlerini yakınında bulunanlarla paylaştılar. Kendisine ev çıkan bir çok vatandaş mutluluğunu ifade ederken, ihtiyacı olanlara da çıkması içinde dua ettiler.


Bölge 


Geri Dön