26 / 04 / 2024

TOKİ Van'da stat yapacak!

TOKİ Van'da stat yapacak!

Van'daki mevcut şehir stadının yıkılacak olmasının ardından kente yeni bir stadyum yapılması noktasında henüz somut bir adım atılmadı.



Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Van'a yapılacak yeni stadyumun takas yöntemi ile TOKİ'ye yaptırılması konusunda gerçekleştirdiği görüşmeleri anlatarak, üniversitenin yakınlarında 500 dönümlük hazine arsasından söz etti ve TOKİ'nin Van'da stat yapmaya sıcak baktığını belirtti.


Nüfusu 1 milyonu geçen Van kentinde depremde ağır hasar gören Van'ın mevcut stadının yıkımına karar verildi. Mevcut stat henüz yıkılmazken, yeni stadyumun nasıl, nereye ve ne zaman yapılacağı tartışmaları ise gündemdeki yerini koruyor.


Geçtiğimiz gün Van'da yapılan Güç Birliği Platformu toplantısında stadyum konusu masaya yatırıldı. Van Valisi İbrahim Taşyapan mevcut stadın yıkılacağını söyleyerek, "Bizim talebimiz yeni stat şehrin dışına yapılsın. Nihayetinde bu stat her gün kullanılmayacak. Şehrin içinde olmasına gerek yok. Ama mevcut stadın yerinin de spor amaçlı kullanılmasını istiyoruz. Hükümetimiz Edremit'e güzel bir kapalı spor salonu yaptı. Ama Van merkezde de güzel bir kapalı spor salonu ve yanında çeşitli bireysel spor aktivitelerinin olacağı spor tesisleri yapılabilir" ifadelerini kullandı.


Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise geçtiğimiz yıl  TOKİ  yetkilileri ile yaptığı görüşmeleri anlatarak, "Şehir stadı sürekli gündemdeki yerini koruyor. Bizler de yeni stat konusunda dosya hazırladık. Amacımız TOKİ ile görüşüp takas yöntemi ile stadı onlara yaptırmaktı. Bir de kamuoyunda şöyle bir yanlış anlaşılma var. 'TOKİ sadece 29 ile stat yaptı' diye. Diğer illere de başlanacak. TOKİ bakanlıklarla ödeme noktasında sıkıntı yaşamış. Ben TOKİ yetkilileri ile görüştüm, 29 ille protokol yaptıklarını, bu iller arasında Van'ın olmadığını, ancak Van için yeni bir protokol yapabileceklerini söylediler. Yani Van'a stadyum yapılması noktasında sıcak baktıklarını belirttiler" dedi. 


Van-Erciş yolu üzerinde üniversitenin yanındaki araziden söz eden İnanç, "Bizim arzumuz üniversitenin yanında 500 bin metrekarelik kamu arazisi var. Stadın buraya yapılmasını arzuluyoruz. Dediğimiz arsanın, 350 bin metrekarelik bölümü mera vasfında. 160 bin metrekarelik bölümü ise Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne ait hazine arazisinden oluşuyor. Bu ikisinin birleşmesinden kaynaklı toplamı söyledik. Çünkü stadyumlar doğu-batı istikametinde olmuyor. Kuzey-güney istikametinde yapılıyor. Sadece mera vasfındaki arsa yeterli gelmiyor. Diğer hazine arazisinin de eklenmesi lazım. O teklifi bakanlığımıza verdik" diye konuştu.


Van Milletvekili Prof. Dr. Beşir Atalay ise Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’tan Samsun’a yapılan stat gibi bir stadın Van’a yapılmasını isteyeceklerini söyledi.


Atalay, "Van'a güzel bir stadyum yapılması konusunda ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Ama benim gördüğüm kadarıyla Van henüz net bir karar vermemiş. Stadın nereye yapılacağı konusunda karar vericiler iyi düşünüp birlikte karar vermeli. İnşallah bu sorunu da yakın bir zaman diliminde çözeceğiz" ifadelerini kullandı.




Van Bölge Gazetesi


Geri Dön