19 / 04 / 2024

TOKİ yüzde 20 indirim kampanyası için son 11 gün!

TOKİ yüzde 20 indirim kampanyası için son 11 gün!

TOKİ'nin başlattığı yüzde indirim kampanyası için son 11 gün. Borcunu erken ödeyerek, tapusunu hemen almak isteyen vatandaşların elini çabuk tutması gerekiyor.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'nca borcunu erken kapatarak tapusunu almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarından gelen yoğun talep nedeni ile geri ödemeleri devam eden gayrimenkuller için her yıl yapılan indirim kampanyasının bu yıl ikincisi düzenlendi. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlar, 19 Kasım tarihine kadar başvurularını yapabilecek. Borcunu peşin ödeyerek tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için yüzde 20 oranında indirim fırsatı sunuluyor.

Esnek ödeme ile yüzde 20 indirim 

Yüzde 20 indirimden bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlar da faydalanabiliyor.

Borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlar borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 20 indirim kampanyasından yararlanabilecek.

Bu tarihin ardından yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanamayacak.

Kampanyadan yararlanma şartları 

İndirim uygulaması kapsamına alınan proje içerisinde yer alan konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla TOKİ'ye ödemek zorunda oldukları aidat ve herhangi bir borcunun olmaması şartı bulunuyor.

Kampanyadan, satışları 2019 yılı haziran ayının sonuna kadar gerçekleştirilen ve geri ödeme taksitleri en geç 2019 yılı haziran ayı sonu itibarıyla başlayan konut ve iş yerleri alıcıları faydalanabiliyor.

Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan projeler indirimden yararlanamıyor.

Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlar Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi kullanabiliyor.


Geri Dön