19 / 04 / 2024

TOKİ yüzde 20 indirim kampanyası için son gün 19 Kasım!

TOKİ yüzde 20 indirim kampanyası için son gün 19 Kasım!

TOKİ indirim kampanyası 21 Ekim Çarşamba günü başladı. TOKİ'den ev sahibi olanlara borçlarını kapatmaları halinde yüzde 20 indirim yapılacak kampanyanın ne zaman sona ereceği araştırılıyor. İşte tüm merak edilenler...



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) indirim kampanyasının başlamasıyla beraber başvurunun nasıl yapılacağı ve kampanyanın ne zaman sona ereceği merak ediliyor. Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum TOKİ'den ev sahibi olanlara borçlarını kapatmaları durumunda yüzde 20 indirim yapılacağını açıklamıştı. Peki,  TOKİ  indirim kampanyası indirimi ne kadar? TOKİ indirimi ne zaman bitecek? İşte tüm merak edilenler...

TOKİ İNDİRİM KAMPANYASI NE ZAMAN SONA ERECEK?

TOKİ'nin yüzde 20 indirim kampanyası 21 Ekim tarihinde başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıklamasında, şu ifadeleri kullandı: "TOKİ'den ev sahibi olan ve ödemeleri devam eden vatandaşlarımıza borçlarını kapatmaları halinde yüzde 20 indirim yapıyoruz. 21 Ekim'de başlayacak kampanyamız 19 Kasım'a kadar devam edecek." 

Kurum, Twitter hesabı üzerinden yeni indirim kampanyasıyla ilgili yaptığı paylaşımda bulunarak, şu ifadeleri kullandı:

"TOKİ'den ev sahibi olan ve ödemeleri devam eden vatandaşlarımıza borçlarını kapatmaları halinde yüzde 20 indirim yapıyoruz. 21 Ekim'de başlayacak kampanyamız 19 Kasım'a kadar devam edecek. İndirim kampanyasının ayrıntıları yarın TOKİ Başkanlığımızca açıklanacak. Hayırlı olsun."

TOKİ'nin borcunu erken ödeyerek tapusuna sahip olmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarıyla ilgili her yıl yapılan indirim kampanyasının ikincisi 21 Ekim tarihinde başlıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarından gelen yoğun talep nedeni ile geri ödemeleri devam eden gayrimenkuller için her yıl yapılan indirim kampanyasının bu yıl ikincisi de yapılacak.

Kampanyayı kullanabilecek vatandaşlar, 21 Ekim – 19 Kasım 2020 tarihleri arasında başvuruda bulunabilecek. Borcunu peşin ödeyerek tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için yüzde 20 oranında indirim uygulanabilecek.

ESNEK ÖDEME İLE YÜZDE 20 İNDİRİM

Yüzde 20 indirim kampanyasından bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlar başvuru yapabilecek. Borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlar borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak şartıyla gerçekleştirdikleri peşin ödemelerde yüzde 20 indirim kampanyasını kullanabilecek.

SON BAŞVURU 19 KASIM 2020

Kampanyadan yararlanacak konut ve iş yeri alıcıları 21 Ekim – 19 Kasım 2020 tarihleri arasında ilgili bankaya başvuru yapabilecek. Bu tarihin ardından gerçekleşecek borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanamayacak.

KAMPANYADAN YARARLANMA ŞARTLARI

İndirim kapsamında yer alan projelerde bulunan konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat ve herhangi bir borcunun olmaması şartı bulunuyor.

Kampanyadan, satışları 2019 yılı haziran ayının sonuna kadar yapılacak ve geri ödeme taksitleri en geç 2019 yılı haziran ayı sonu itibarıyla başlayan konut ve iş yerleri alıcıları faydanabilecek. Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan projeler indirim kampanyasından faydalanamayacak.

Kampanyadan yararlanmak isteyenlerin Gayrimenkul Satış Sözleşmesi'ni imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi kullanabiliyor.

TOKİ yüzde 20 indirim kampanyası başladı!


Geri Dön