26 / 04 / 2024

TOKİ yüzde 20 indirim kampanyasına nasıl başvurulur?

TOKİ yüzde 20 indirim kampanyasına nasıl başvurulur?

TOKİ, bu yıl borcunu peşin ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için yüzde 20 oranında indirim imkanı sağlıyor. Peki kampanyadan yararlanma şartları ne? İşte TOKİ indirim kampanyasına ilişkin detaylar...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik her yıl yapılan indirim kampanyası başvurusuna 6 Mayıs'ta başladı. 

Sözcü'de yer alan habere göre;  TOKİ  tarafından borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarından gelen yoğun talepler sebebi ile geri ödemeleri devam eden gayrimenkuller için her yıl yapılan indirim kampanyası bu yıl 6 Mayıs'ta başlatıldı. 

TOKİ, bu sene borcunu peşin ödeyip tapusunu hemen almak isteyen vatandaşlar için yüzde 20 oranında indirim imkanı sunuyor.

Esnek ödeme ile yüzde 20 indirim

Yüzde 20 indirim kampanyasından bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlar da faydalanabilecek. Borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlar borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak koşuluyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 20 indirim kampanyasından yararlanma imkanına sahip olacak. 

Son başvuru 19 Haziran 2020

Kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarının 6 Mayıs – 19 Haziran 2020 tarihleri arasında ilgili bankaya başvurularını yapması gerekiyor.

Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından faydalanamayacak. 

Kampanyadan yararlanma şartları

İndirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla TOKİ’ye ödemekle yükümlü oldukları aidat ve herhangi bir borcunun olmaması gerekli. Kampanyadan, geri ödeme taksiti 2018 yılı sonuna kadar başlamış olan konut ve işyerleri sahipleri faydalanacak. Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan projelerde indirim kampanyasından faydalanılmıyor.

Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlar, Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi alabilecekler. 

Kurada ismi çıkmayanlar dikkat! TOKİ para iadesi ne zaman yapılacak?

2020 TOKİ Mayıs ayı alt gelir grubu ucuz konut projeleri!


Geri Dön