25 / 04 / 2024

2020 TOKİ Mayıs ayı alt gelir grubu ucuz konut projeleri!

2020 TOKİ Mayıs ayı alt gelir grubu ucuz konut projeleri!

TOKİ başvuruları ile binlerce dar gelirli vatandaş konut sahibi oluyor. 2020 TOKİ Mayıs ayı alt gelir grubu ucuz konut projeleri merak ediliyor. Peki TOKİ konutları hangi illere yapılacak? İşte başvuru şartları...



Düşük bütçeli ve dar gelirli vatandaşların en büyük hayallerinden biri hiç kuşkusuz kiradan kurtularak kendilerinin sahibi olduğu sıcak bir eve sahip olmak. Asgari ücretli ve dar gelirli vatandaşlar,  TOKİ  tarafından yapılan konutlara uzun vadeli, kiradan daha ucuz bir maliyetle sahip olabiliyor.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; alt gelir grubu projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konutlarını borçları ödeyene kadar devredemiyor. Ayrıca, sözleşme imzalanan konut için borç tamamlanana kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranacak olup, alıcının, kendisinin, eşinin veya çocuklarının yine aynı konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi durumunda sözleşmeleri feshediliyor.

2020 TOKİ Mayıs ayı alt gelir grubu ucuz konut projeleri!

TOKİ 2020 MAYIS AYI KONUTLARI

Mayıs ayı içerisinde gerçekleşen güncelleme ile kurumun internet sitesi üzerinden çekilişsiz kurasız olarak satışa sunulan konutlar açıklandı.

TOKİ EVLERİ BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

- TC vatandaşı olmak.

- Ev almak istediğiniz bölgede 1 yıldan fazla bir süre oturmuş olmak

- Daha önce TOKİ'den ev almamış olmak

- Üzerinize ait bir mal varlığının bulunmaması

- Aylık net gelirinizin 2600 lirayı geçmemesi

TOKİ EVLERİ BAŞVURU BELGELERİ

Başvuru sahipleri,

Kimlik Fotokopisi,

Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, kredi kullanım durumuna göre T.C. Emekli Sandığından alacakları "Hak Sahipliği Belgesi"

Engelli vatandaşların, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az % 40 engelli olduğuna dair),

Emekli vatandaşların, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan Emekli Kimlik Belgesini veya belgesi henüz çıkmadı ise emekli olduğunu gösteren belge veya yazıyı, İbraz edecek.

TOKİ ÖDEMELERİ NASIL YAPILIR?

TOKİ tarafından ilan edilecek tarihler arasında, kura ile belirlenen konutla ilgili peşinat bedeli yatırıp sözleşme imzalanıyor.

Söz konusu kişilere bu satış kampanyasından bir kerelik konut satışı yapılıyor.

Konutlar, %10 peşin 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli ve taksit başlangıçları konut teslimlerini izleyen ay sonrasıyla satılıyor.

TOKİ KONUTLARI OTURMA ŞARTLARI

Alt gelir grubu projelerinde hak sahibi olarak sözleşme imzalayanlar konutlarını borçlarının süresi tamamlanana kadar devredemeyeceklerdir. Ayrıca, sözleşme imzalanan konut için borç bitene kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranacak olup, alıcının, kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta yaşamadıklarının belirlenmesi durumunda sözleşmeleri feshedilecek.

Doğru olmayan beyanda bulunulması durumunda, kurada hak sahibi olanların konut alma hakları iptal edilecek. Sözleşme imzalanmış ise sözleşmeleri feshedilip gerekli hallerde ödenen peşinat tutarları irat kaydedilecek ve ödenen taksit tutarları masraflar tahsil edildikten sonra faizsiz olarak iade edilecek.

TOKİ SÖZLEŞMESİ NE ZAMAN İMZALANIR?

1. Başvurulan projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olanların kimlik ibrazı, kayıtlı olmayanlar için Nüfus Müdürlüklerinden alınacak son 1 (bir) yıldır projenin yer aldığı ilde ikamet ettiğini gösterir belge. (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuranlar 3 (üç ) yıl ikamet ettiğini kanıtlayacak belgeyi) ibraz edecek.

2. Hane halkı gelirinin en fazla net 5.500 olduğunu (İstanbul için 6.000 TL) kanıtlayan gelir belgeleri,

Başvuru sahibi evli ise kendisi ve eşinden çalışan varsa kendisinin ve eşinin ayrı ayrı gelirini kanıtlayan belgeler (tabi olarak çalıştıkları sosyal güvenlik kurumlarından çalıştığına dair alınan belgeler ile maaş bordroları, maaş belgeleri, vb.)

Başvuru sahibi veya eşinden herhangi biri çalışmıyorsa Sosyal Güvenlik Kurumundan çalışmadığına dair belgeleri,

Başvuru sahibi emekli ise, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan maaş dökümü veya emekli maaşının yatırıldığı banka hesap ekstresi.

Gerekli görüldüğünde ek belge istenebilecek.

TOKİ'den İstanbul'a 2086 yeni konut geliyor!

TOKİ'nin 5 ildeki 8 bin 900 konutu sahiplerini bulacak!


Geri Dön