27 / 04 / 2024

TOKİ'de kalite harekâtı başladı!

TOKİ'de kalite harekâtı başladı!

TOKİ'de kalite harekâtı başladı. Dar gelirlilere uygun fiyatlarla konut yapan TOKİ, artık inşaatlarına kalitesiz malzeme girişini engelleyecek. TOKİ Başkanı Turan, "Kurum, kalitede referans olacak" dedi




Ürettiği arsaların parasıyla dar gelirli vatandaşlara uygun fiyatla konut üreren Toplu Konut İdaresi (TOKİ), yeni dönemde kaliteli konutun referansı olmayı hedefledi. Alt ve orta gelir seviyesindeki vatandaşları hedef kitle olarak belirleyen TOKİ, 2015'te 50 bin nitelikli konut üretimi yapacak. Kalitede taviz vermeyeceklerini belirten  TOKİ  Başkanı Mehmet Ergün Turan, "Bütün paydaşlarımız bunu bilmeli ve kendini buna göre konumlandırmalı. Çünkü Türkiye yeni bir evreye geçmiş durumda. TOKİ'de kalite referans olacak. Kuruma kalitesiz malzeme giremeyecek" dedi. TOKİ'nin bugüne kadar 600 bine yakın konut ürettiğini, 2015 hedefinin de 50 bin nitelikli sosyal konut üretmek olduğunu söyleyen Turan, bugünkü yönetimin yaptığı işlerin yansımasının 2015'in 8'inci ayında ortaya çıkacağını vurguladı. Turan, kentsel dönüşümden üretim planlarına kadar yeni dönem stratejilerini anlattı: 


DÖNÜŞÜMDE ALGI BOZUKLUĞU

 Kentsel dönüşümün bütün paydaşlarında 'nasıl kâr ederiz, nasıl para kazanırız' anlayışı var. 100 metrekare evi olan vatandaş, cebinden para çıkmadan 100 ya da 200 metrekare ev istiyor. Müteahhit, bir daire verebilmesi için iki tane yapması gerekiyor. Dönüşümün muhatapları fedakarlık bilinci ile yaklaşmalı. Bunun ülke sorunu olduğu bilinerek hareket edilmeli. 


YÜKSEK BİNA OLMAYACAK 

Anadolu'nun hiçbir bölgesinde en yüksek binalar TOKİ'nin olmayacak. Bir şehre gidildiğinde oranın en yüksek binaları TOKİ binalarıdır. Buna artık kesin ve net şekilde karşıyız. Birkaç yıl içerisinde TOKİ'nin ürettiği binalar kalitesi ile anılan konutlar olacak. Bizim balkon korkuluklarımız demirdi. Şimdi alüminyum ve paslanmaz malzemelere geçiyoruz. Maliyetlere yansıması olacak ama bunlar ciddi maliyetler değil. 


KALİTESİZ MALZEME GİRMEYECEK

Kurum içi ve dışıyla mutlak kalite için çalışacağız. Taviz vermeyeceğimiz noktalardan birisi kalite olacak. Bütün paydaşlarımız bunu bilmeli ve kendini buna göre konumlandırılmalı. Türkiye çünkü yeni bir evreye geçti. TOKİ kalitede referans olacak. Bizim 700 aktif şantiyemiz var. Müteahhitlerin de, diğer kurumların da, herkesin şunu bilmesi gerekir. TOKİ yeni Türkiye'yi daha kaliteli üretecek. Bundan sonra TOKİ'ye kalitesiz malzeme giremeyecek. 



Sabah


Geri Dön