24 / 04 / 2024

TOKİ'den 300 lira taksitle konut!

TOKİ'den 300 lira taksitle konut!

Dar gelirli ve emekliye ucuz konut üreten TOKİ, 4 binden fazla daireyi satıyor. Fiyatları 66 bin TL'den başlayan evlerde en düşük taksit 300 lira olarak açıklandı.



Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ın müjdesini verdiği 67 ilde 50 bin sosyal konut için talep toplama sürecine 636 bin kişi başvuruda bulundu. Güneş Gazetesi'nde yer alan habere göre; TOKİ’nin açık artırma usulüyle satışa çıkan konutlara da talep arttı. Kura sonucunda satışa çıkan birçok projesinde emekli ve dar gelirliye özel kontenjan ayıran TOKİ, açık satışta bulunan konutlarında da emeklinin ev sahibi olabilmesi için uygun koşullar ve uzun vade imkânı sunuyor.  

FİYATLAR ÇOK UYGUN  

TOKİ’nin 31 ilde başlattığı 8 bin 416 konutunda, özellikle dar gelirli, engelli ve emekli vatandaşlar için önemli fırsatlar sağlıyor. Evlerin taksiti bu grupta bulunan vatandaşların bütçesine uygun olarak 300 liradan başlangıç gösteriyor. Konut fiyatları ise 66 bin liraya kadar düşüş gösteriyor. 

PEŞİNAT VE VADE  

 Konutlar için başvuru dönemi 28 Haziran’a kadar sürecek. Satışta bulunan konutlar için peşinat oranları, projeye göre yüzde 10, 12, 15, 20, 25 değişiyor. Ödenen peşinata göre vade süresi de uzayabiliyor. Daha düşük peşinat ödeyenin vadesi düşüyor. Vade süreleri de 96, 108 120, 180, 216 ve 240 ay olarak açıklandı. Bu oranlar proje ve ile göre değişiyor.  

ŞARTLAR NELER?

Daire satın almak isteyen emekliler, ilgili bankaya başvuruda bulunabilecek. TOKİ’nin konutlarına başvurabilmek için öncelikle emeklinin kendisi, eş ve velayeti altında bulunan çocukları üzerine kayıtlı evi olmayacak. İkinci olarak daha önce TOKİ’den konut satın almamış veya konut kredisi kullanmamış olmak koşulu aranıyor. Ev alınacak il/ilçede en az bir yıl ikamet şartı da bulunuyor.

BUNLARA DİKKAT 

Başvurular evin bulunduğu yerdeki Halkbank ya da Ziraat Bankası’na yapılacak. Başvuru yapılırken Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalanacak.  Sözleşme sırasında daire bedelininen az yüzde 10’u kadar peşinat alınıyor. Evi alanlar 14 gün içindecezasız cayabilir. Borç bakiyesi ve aylık taksitler her yıl ocak ve temmuzda 2 kez memur maaş artışına göre zam yapılacak.

TOKİ den 300 lira taksitle konut!

TOKİ'den 1.880 yeni konut geliyor!

TOKİ'den 2 bin 267 yeni konut geliyor!


Geri Dön