29 / 03 / 2024

TOKİ'den 81 ile 250 bin ucuz konut müjdesi! Sosyal konut fırsatı resmen başlıyor! Hemen bakın, ev sahibi olun!

TOKİ'den 81 ile 250 bin ucuz konut müjdesi! Sosyal konut fırsatı resmen başlıyor! Hemen bakın, ev sahibi olun!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde sona yaklaşıldı. Dev proje 13 Eylül Salı günü açıklanıyor. Dar gelirlilere, yüzde 10 peşinat, 20 yıl vadeyle konut sahibi olma imkanı sunulacak. İşte sosyal konut projesiyle ilgili tüm merak edilenler...



Hükümetin satılık ve kiralık konut fiyatlarında yaşanan fahiş yükselişler sebebiyle mağdur olan vatandaşları sorunlarını çözmek için hazırladığı, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde geri sayım başladı. Proje ile ilgili tüm ayrıntılar 13 Eylül Salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde duyurulacak.

TOKİ den 81 ile 250 bin ucuz konut müjdesi! Sosyal konut fırsatı resmen başlıyor! Hemen bakın, ev sahibi olun! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün konuyla ilgili gerçekleştirdiği açıklamasında, projenin 250 bin konut ile 100 bin altyapılı konut arsasını kapsadığını belirtti. 81 ilde hayata geçirilecek ucuz konut projesinde emekli, genç ve engelli vatandaşlar için ek kontenjan ayrılacak. 

Vatandaşlar, yüzde 10 peşinat ve 20 yıl vade imkanıyla konut sahibi olabilecek. Aylık taksit tutarları da asgari ücretli çalışanların ödeme imkânına göre hesaplanacak. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da projeyle ilgili açıklamasında, yeni sosyal konutları 81 ilde vatandaşlara sunacaklarının altını çizerek, "Gençlerimiz, emeklilerimiz, şehit ve gazi ailelerimiz, asgari ücretli vatandaşlarımız aldıkları maaşla ev alabilecekler" dedi. 

İşte Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi ile ilgili merak edilen tüm detaylar...


Geri Dön