19 / 04 / 2024

TOKİ’den Amasya’ya 477 milyon liralık yatırım!

TOKİ’den Amasya’ya 477 milyon liralık yatırım!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Amasya'da hayata geçirilen TOKİ Konutları'nda incelemerde bulundu.



 

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Ergün Turan, idarenin Amasya şantiyelerinde incelemeler yaptı.
 
İlk olarak Amasya Merzifon’da inşası yaklaşık yüzde 80 seviyesine ulaşan 376 konutluk projenin şantiyesini denetleyen Turan,  yerel mimariyi barındıran projenin en kısa sürede tamamlanacağını belirtti. Turan, inşaatı devam eden 376 konutluk projenin yeni bir yaşam alanı oluşturacağını da söyledi.


 
“Amasya’da 4 bin 839 konutun inşasına başladık”

 
Amasya Suluova’da inşası yüzde 75 seviyelerine ulaşan 665 konutluk projeyi de denetleyen Turan, “Amasyalı vatandaşlarımızın konut ihtiyacını karşılamak için çalışıyoruz. Bugüne kadar Amasya ilimizde 4 bin 839 konutun yapımına başladık. Bu konutlarımızın 3 bin 332’sini tamamladık” diye konuştu.
 
Amasya şantiye incelemeleri kapsamında son olarak merkezde inşası devam eden 356 konutluk projenin şantiyesini denetleyen Mehmet Ergün Turan, “Konutlarımız hızla yükseliyor. Projemiz tamamlandıktan sonra bölgeye yeni bir değer katacak” diye konuştu.

TOKİ’den Amasya’ya 477 milyon TL’lik yatırım


 
Amasya’da da okulundan, hastanesine, ticaret merkezinden kamu binasına kadar birçok yatırımı yaptıklarını söyleyen Turan, “Amasya’da bugüne kadar hastane, 9 cami, 7 ticaret merkezi, pansiyon, kamu hizmet binası, 2 ilkokul ve lise olmak üzere toplam 477 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdik” açıklamasını yaptı.


Geri Dön