26 / 04 / 2024

TOKİ'den Ankara'ya 139 konutluk yeni proje müjdesi! Temeli atıldı!

TOKİ'den Ankara'ya 139 konutluk yeni proje müjdesi! Temeli atıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Ankara'da 139 konutluk yeni proje inşa edecek. İşte detaylar...



Proje 8 bloktan meydana geliyor

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut da İleri Mahallesi'nde kontrolsüz kazı nedeniyle riskli duruma gelen binaların yıkımı sonrası Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından kaliteli ve güvenli konutların yapımı için gerekli adımlar atıldığını, projeler geliştirilip ve ihalesi yapılarak konutların inşaatlarına başlandığını söyledi.

Yaptığı açıklamada bu kapsamda arazinin şartları ve eğimine bakılarak blokların gerekli zemin önlemlerinin alındığını, kazık imalatları yapıldığını ve kademeli olarak bütün teknik çalışmalara yer verildiğini kaydeden TOKİ Başkanı Ömer Bulut, 8 bloktan meydana gelen projenin içinde 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon büyüklüğünde daireler yer aldığına değinerek, 5'i açık, 67 kapalı otoparkın bulunduğunu söyledi. TOKİ Başkanı Bulut ayrıca söz konusu projenin inşaat alanı yaklaşık 26 bin metrekare olup, ihale bedeli 84 milyon lira, güncel bedelle 139 milyon lira değerinde olduğunu söyledi.

Yaptığı açıklamada Çankaya’dan Sincan’a Mamak’tan Altındağ’a birçok ilçede 22 ayrı kentsel dönüşüm projesini başlattıklarını dile getiren Ömer Bulut, 40 bini kentsel dönüşüm olmak üzere yatırım bedeli toplam 73,5 milyar lira olan 91 bin 500 konut ve sosyal donatı projelendirilmiş, bu konutların 85 bin tanesinin tamamlanarak vatandaşlara teslim edildiğini kaydetti.  Halen Çankaya, Sincan, Yenimahalle, Altındağ, Mamak, Haymana, Kızılcahamam ve Beypazarı ilçelerinde toplam 31 projede yaklaşık yatırım bedeli 15 milyar TL olan 6 bin 500’ü sosyal konut,  565’i işyeri ve diğer kamu hizmet binalarının inşaatının sürdüğünü kaydetti.

TOKİ den Ankara ya 139 konutluk yeni proje müjdesi! Temeli atıldı!

Ankara il genelinde yeşil alan miktarını artırmak için TOKİ olarak 14 millet bahçesini hayata geçirdiklerini ifade eden Bulut, “700 bin M2 büyüklüğünde ve %94’ü yeşil ve açık alan olarak kullanıma açılan Ulus’taki 700 bin M2 büyüklüğündeki Başkent Millet bahçesi de Ankara’nın en çok gezilen ve vakit geçirilen bölgesi olmuştur. Halen inşası devam eden Keçiören, Sincan, İmrahor, Cebeci, Kahramankazan, Haymana, Akyurt ve Kızılcahamam millet bahçeleri de kısa zamanda bitirilerek vatandaşlarımızın kullanımına açılacaktır.” sözlerini kaydetti.

Konuşmaların ardından, dualar okundu ve Bakan Kurum, katılımcılar ve hak sahibi ailelerle temel atma butonuna bastı.

TOKİ ucuz konut başvurusu nasıl yapılır 2022? TOKİ 2+1, 3+1 daireleri ne kadar?

41 bin 250 TL'si olana son dakika ucuz konut müjdesi! Başvurular yarın başlıyor! Hemen 2+1 fiyatlarına bakın!

İstanbul’da ev arayanlara müjde! TOKİ başvuruları başladı! Sakın kaçırmayın


Geri Dön