24 / 04 / 2024

TOKİ'den Bursa Orhaneli'ye yeni konutlar geliyor!

TOKİ'den Bursa Orhaneli'ye yeni konutlar geliyor!

Bursa Orhaneli’de, Mermer OSB için ÇED raporu onaylandı. TOKİ'den Bursa Orhaneli'ye yeni konutlar geliyor.



Türkiye’de çeşitli üniversitelerden uzmanlarca yapılan araştırmalar ile yaklaşık 500 milyar dolarlık mermer rezervinin bulunduğu belirtilen Bursa’nın dağ ilçelerinden Orhaneli’de, Mermer OSB için ÇED raporu onaylandı.

 

Projeyle ilgili bilgi veren Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu yeni Mermer OSB ile bölgede konut ihtiyacının artacağına da dikkat çekti. 

 

Mermer OSB ile beraber mutlaka geri dönüşler ve nüfus artışımız olacağını ifade eden Tatlıoğlu, "Şu anda 61 tane firma Orhaneli’ye fabrika kuracağının garantisi ve sözünü verdi. Bu 61 fabrikada 200’er kişi çalışsa 12-15 bin çalışan yapıyor. Şu anda Orhaneli’nin nüfusu 22 bin 15 bin çalışan demek ve bunu 4 ile çarptığınızda ekstradan 60 bin nüfus artışı olacak. Biz bu yeni gelecek 60 bin kişiye göre alt yapı çalışmalarını yapıyoruz. Bu yüzden TOKİ’nin hazırlıklarına başladık. Şubat ayının 8’inde ihalesini yapıyoruz. İlk etapta 18 blok 144 konut yapılacak. İkinci etap içinde vatandaşlar yoğun bir talep gösteriyor. Bizim Orhaneli’de 844 konut yapacak yerimiz var. Bir yandan da Orhaneli Bursa yol çalışması da olanca hızıyla devam ediyor. Şimdi 200 metrelik viyadük ve 2 kilometrelik bir tünelle Doğanjı barajının karşı tarafına geçip Kapıkaya bölgesine kadar geleceğiz. İkinci etap projesinin de ihalesi oldu. O projede de 3 tane tünelle Erenler bölgesine kadar geleceğiz. Tünel ve viyadüklerle Orhaneli-Bursa arası 20 dakikada ulaşılabilecek" dedi. 


Geri Dön