26 / 04 / 2024

TOKİ'den Denizli'ye 2 bin 300 yeni konut!

TOKİ'den Denizli'ye 2 bin 300 yeni konut!

Denizli'de TOKİ tarafından Yürütülen ve toplamda 25 bin konutu içeren konut projelerinde yeni bir safhaya daha geçildi.



Denizli'de büyük konut uygulama alanlarından biri olan Merkezefendi'de mahalle konsepti ile tasarlanan yaklaşık 2.300 konutluk proje ile yeni bir yaşam alanı hayata geçiriliyor.

 

Denizli’nin Merkezefendi ilçesine bağlı Kayaköy (Bozburun) Mahallesi’nde inşa edilecek yaklaşık 2.300 konuttan oluşan proje kapsamında toplamda 104 blok yer alıyor.  TOKİ  Haber Dergisi'nde yer alan habere göre; bu bloklarda, 2.049 adet 2+1 ve 240 adet 3+1 kat planına sahip daireler bulunuyor.

 

KALİTELİ KONUT, NİTELİKLİ SOSYAL ÇEVRE

 

Türkiye’nin tüm şehirlerinde konut ve sosyal donatı ihtiyacının karşılanmasında önemli bir görev üstlenen TOKİ, hayata geçirdiği projelerde; sürdürülebilir şehircilik yaklaşımıyla insanı merkeze alan, kaliteli konut ve nitelikli sosyal çevreler üretiyor. Bu anlayışla tasarlanan projelerden biri olan Denizli Merkezefendi Konutları, sosyal açıdan tüm ihtiyaçlara yanıt veren bir yerleşim olarak hayata geçiriliyor.

 

Projede, konutların yanı sıra, çocuk oyun alanları, fitness alanları ve parklar ile bölge sakinlerinin ihtiyaçlarım karşılayacağı sosyal donatılar da yer alıyor. Bu kapsamda alışveriş, ticaret ve eğitim ihtiyacına dönük 76 adet dükkân, 4 adet cami ve ilkokul yapılıyor. Geleneksel kültürün korunması ve geliştirilmesi esasıyla mahalle kon-septi içinde tasarlanan yerleşimde, mimari açıdan da aynı hassasiyet

 

gözetiliyor.'Yerel ve modern mimarinin bir araya getirildiği yenilikçi bir çizgiyi yansıtan bina cephe tasarımlarında, ahşap görünümlü söveler ve cephe kaplamaları ile zemin kat seviyesinde taş kaplamalar kullanılıyor. Konutların dış cephelerinde ise pastel tonda renkler tercih ediliyor. Projede ayrıca, blokların zemin katlarında dükkânlara yer veriliyor. Bloklar arasında korunan mesafe ile yapıların, bir diğerinin görüşünü kapatmamasına dikkat ediliyor.

 

"PROJEMİZ ŞEHRİN DİNAMİKLERİNE YANIT VERECEK"

 

Denizli’de gerek kentsel dönüşüm gerek doğrudan sosyal konut üretimi alanında kapsamlı bir çalışma yürütüldüğünü belirten TOKİ Başkanı M.Ergün Turan, şehrin sahip olduğu potansiyelleri en iyi şekilde değerlendirecek titiz bir projelendirme ve tasarım sürecinin işlediğini vurguladı. Turan şu bilgileri verdi: “Denizli Türkiye ekonomisinin lokomotif şehirlerinden biridir. Nüfusu, arazisi ve ekonomik durumuna bakıldığında şehrimiz önemli potansiyellere sahip. Konut ve konut dışı alanlara dair beklenti ve imkanları kapsamlı olarak değerlendiriyoruz. Şu anda toplamda 25 bin konutu kapsayan Denizli projesi için şehir planlamacılarının, mühendislerin ve mimarların ağırlıkta olduğu ekipler çalışmalarına devam ediyor. Bu büyük projemiz tamamlandığında şehrin dinamiklerine yanıt verecek ve örnek uygulamalar arasında yerini alacak 


Geri Dön