16 / 04 / 2024

TOKİ'den Edirne'ye 5 bin 848 konut!

TOKİ'den Edirne'ye 5 bin 848 konut!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Edirne'de TOKİ vasıtasıyla 5 bin 848 konut projesini hayata geçirdiklerini söyledi.



Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Selimiye Meydanı'nda partisinin Edirne Mitingi'nde halka hitap etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Edirne'ye bakanların buradan bütün Türkiye'yi, Balkanları görebileceğini, Edirne'nin havasını soluyanların milletin derin hissiyatını, engin irfanını en berrak şekliyle idrak edebileceğini söyleyen Erdoğan, "Fatih Sultan Mehmet, işte böyle bir şehirde dünyaya geldi. Fakat çok çalışarak Edirne'yi ve ilçelerini Fatih Sultan Mehmet'e layık olanların artık yönetmesi lazım. İstanbul'u fetheden o güzel kumandan ve o güzel ordu, o kutlu yürüyüşü nereden başlattı? Buradan başlattı. Onun için Edirne başka." şeklinde konuştu.

Mitinge katılan vatandaşlara "Edirne, 31 Mart'ta AK Parti belediyeciliğiyle tanışmaya hazır mısın? Gönül belediyeciliğine kavuşmaya hazır mısın? Cumhur İttifakı'nın yanında yer alarak şehrine ve ülkene sahip çıkmaya hazır mısın?" diye soran Erdoğan, "Evet" yanıtı üzerine, "Maşallah." dedi.

- "Edirne'ye 15 katrilyon lira yatırım yaptık"

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 80 iliyle birlikte Edirne'yi de kalkındırmak, büyütmek, güçlendirmek için gece gündüz çalıştıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Son 17 yıldır Edirne'ye 15 katrilyon lira yatırım yaptık. Eğitimde 889 yeni derslik inşa ettik. Yüksek öğrenim öğrencileri için 4 bin 64 kişi kapasiteli yurt binalarını hizmete soktuk. Bu yıl içinde 2 bin 450 kişi kapasiteli bir yüksek öğrenim yurdu, bir sonraki yıl ise toplamda bin 300 kişi kapasiteli iki yüksek öğrenim yurdunu daha şehrimize kazandıracağız. Spor salonları, yüzme havuzları, güreş alanları, gençlik merkezleri, Keşan'a, Uzunköprü'ye, merkeze yaptık. Gençlerimizle beraber ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı da gözettik. Sosyal devlet anlayışımız var, bu ilkeden hareketle gerçek anlamını bulduğu bir dönemi yaşıyoruz. Türkiye'de sosyal devlet ilkesini en yaygın, en başarılı şekilde uygulayan AK Parti olmuştur. Edirneli ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, şehit yakınlarımıza, yaşlılarımıza, engellilerimize, 757 milyon lira tutarında kaynak aktardık.  TOKİ  vasıtasıyla 5 bin 848 konut projesini hayata geçirdik. Üç Şerefeli Cami, Kazasker Salih Mescidi gibi önemli eserlerin de aralarında bulunduğu 153 ata yadigarı eserimizi restore ettik. Süleyman Paşa Camisi, Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı gibi eserlerin restorasyon çalışmaları devam ediyor."

Sağlık alanında ise 400 yataklı Edirne Devlet Hastanesi'yle 9'u hastaneden oluşan toplam 29 sağlık tesisinin kente kazandırıldığını dile getiren Erdoğan, halen 3 sağlık tesisinin inşasının, 13 sağlık tesisinin de plan, proje ve ihale süreçlerinin devam ettiğini söyledi.

Erdoğan, Edirne'ye 2002'ye kadar 70 kilometre bölünmüş yol yapılırken, 16 yılda buna 189 kilometre daha ilave edildiğini anımsatarak, yapımı devam eden TEM- Edirne-Karaağaç bağlantı yolunun bu yıl, Edirne-Kırklareli bölünmüş yolunun da seneye tamamlanacağını da müjdeledi.

Edirne il sınırları içerisindeki demiryollarının komple yenilendiğini söyleyen Erdoğan, "Yaklaşık 7,5 katrilyon liralık maliyeti olan İpek Demiryolu güzergahının ülkemizden geçen bölümünün Avrupa bağlantısını sağlayacak Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projemizle ilgili çalışmalar da sürüyor. Yıllık yaklaşık 3,5 milyon yolcu ve 9,6 milyon ton yük taşınacak hızlı tren hattının bitmesiyle Halkalı-Kapıkule arasındaki seyahat süresi 4 saatten 1 saat 20 dakikaya, yük taşıma süresi ise 6,5 saatten 2 saat 20 dakikaya inecek. Onlar konuşur, biz yaparız. Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projemizin altyapı hazırlıklarını tamamladık. Bu yıl inşası için gerekli adımları atıyoruz." şeklinde konuştu.

Şehir hastanelerinin yapıldığını anımsatan Erdoğan, Ankara'da 3 bin 600 yataklı dev şehir hastanesinin hizmete alındığını, resmi açılışının Tıp Bayramı'nda yapılacağını müjdeledi.


Geri Dön