17 / 04 / 2024

TOKİ'den emeklilere Mart ayı fırsatı!

TOKİ'den emeklilere Mart ayı fırsatı!

Yıllarca çalışıp konut alamayan 3 milyon emekli bulunuyor. TOKİ ise bu ihtiyaçtan yola çıkarak emeklileri konut sahibi yapmak için yoğun bir mesai harcıyor. İşte Mart ayına özel ucuz konutlar...



 

Posta gazetesinde yer alan habere göre, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), eşi, kendisi ve çocukları dahil hiç konut sahibi olamamış emeklilere özel konutlar inş etmeye devam ediyor. Her gün güncellenen ilanlara göre 250-300 TL'den başlayan taksitlerle yurdun çeşitli illerinde konut satışı yapılıyor. Yüzde 10 peşinatla 240 aya (20 yıl) vadeyle sahip olunabilecek konutlar için emekli maaşı dahil aylık hane gelirinin 3200 lirayı geçmemesi gerekiyor. Gelir şartı İstanbul’da 3 bin 700 TL olarak uygulanıyor.

60-70 BİN LİRADAN

Birçok ilde satış ilanlarına çıkan TOKİ’nin evleri yerine göre 60-70 bin TL'ye kadar düşüyor. Özellikle kirada olan ya da çocuklarının yanında kalan emeklileri yakından ilgilendiren daireler 1+1, 2+1, 3+1 olarak satılıyor. Satışa sunulan daireler için TOKİ’nin yetkilendirdiği kamu bankalarına yani Halkbank ve Ziraat Bankası’na başvuru yapmak gerekiyor. Peşinat için konut fiyatının yüzde 10’u alınıyor.


İKAMET ŞARTI VAR

Daire almak isteyen emekliler Mart ayı içinde ilgili bankaya ya da  TOKİ  şubelerine başvuru yapabiliyor. TOKİ’nin konutlarına başvurabilmek için öncelikle emeklinin kendisi, eş ve velayeti altındaki çocukları üzerine kayıtlı konut olmayacak. İkinci olarak daha önce TOKİ’den konut satın almamış veya konut kredisi kullanmamış olma şartı aranıyor. Ev alınacak il/ilçede en az 1 yıl ikamet şartı da bulunuyor.

BAŞVURU YAPARKEN BUNLARA DİKKAT!

-Başvurular konutun bulunduğu yerdeki Halkbank ya da Ziraat Bankası’na yapılacak.

-Başvuru yapılırken Gayrimenkul Satış Sözleşmesi de imzalanacak.

-Sözleşme imzalanırken daire bedelinin en az yüzde 10’luk kısmı kadar peşinat alınıyor.

-Borç bakiyesi ve aylık taksitler her yıl Ocak ve Temmuz’da iki kez memur maaş artışına göre zamlanacak.

-Evi alanlar, 14 gün içinde ceza ödemeden cayma hakkına da sahip.


Geri Dön