26 / 04 / 2024

TOKİ'den Eşme'ye konfor ve huzur!

TOKİ'den Eşme'ye konfor ve huzur!

Uşak TOKİ 2'nci Etap Toplu Konutlarında ev sahipleri Şubat 2019'dan bu yana konforlu bir yaşamın keyfini sürüyor.



Uşak Eşme'de bölgenin konut ihtiyacını yanıtlayan  TOKİ  72 bin metrekare alan üzerine inşa ettiği 26 bloktan ve 511 daireden oluşan yeni yerleşim, insanı merkeze alan düzenlemeleriyle konut sakinlerine huzurlu bir yaşam sunuyor. 

TOKİ Haber Dergisi'nde yer alan haberde, konutlarda yaşayanlar TOKİ'nin uygun ödeme imkanlarından faydalanarak ev sahibi olma fırsatını yakaladıklarını için memnuniyetlerini belirttiler. Alkış çifti, emekli maaşıyla konut sahibi olmanın zor olduğunu; ancak TOKİ'nin uygun ödeme imkânlarından faydalanarak ev sahibi olma fırsatını yakaladıklarını belirterek, "Şimdi emekli maaşlarımızdan artırdığımız ufak bir miktar parayla rahat bir yaşlılık geçireceğiz" diyor. Kömür derdinden kurtulup site hayatının kolaylıklarını yaşadıklarını, çöplerinin düzenli olarak toplandığını, ortak kullanım alanlarının belli aralıklarla temizlendiğini belirten Yusuf Alkış, kendilerine sağlanan bu konforda keyifli vakit geçirdiklerini ve temiz havanın, sağlıklı çevrenin kendilerine iyi geldiğini söylüyor.

 “İnsana verilen değeri görebiliyorsunuz”

Uşak Eşme TOKİ Konutları sakinlerinden biri de Halk Ozanı Turgut Yayla. Konut alanındaki düzenlemelerin hayat standartlarını artıracak şekilde planlandığını dile getiren Turgut Yayla, "Etrafınıza baktığınızda insana verilen değeri görebiliyorsunuz. Gerek ortak alanlar gerek konut içlerindeki düzenlemeler insan odaklı tasarımlarla şekillendirilmiş" diye konuşuyor. "Yaşadığınız yer sanatınızı da etkiler" diyen Yayla, "Daha önce kalabalık bir yerleşimde yaşarken yazdığım kitabımı TOKİ'nin bize sunduğu bu güzel ortamda yeniden yazmayı planlıyorum" diyor ve şöyle ekliyor: "Keyifli bir hayat için güzel bir yatırım."

 “Çocuğumuzun sağlıklı ve güvenli bir ortamda büyümesini istedik.”

Genç yaşta ev sahibi olmanın mutluluğunu ve ayrıcalığını yaşadıklarını anlatan polis memuru Mahmut Yılmaz, ev almaya karar verme sürecinde epey araştırma yaptıklarını, TOKİ konutlarında karar kılmalarında ise pek çok faktörün etkili olduğunu anlatıyor. Konutların bütçelerine uygun olması ve sosyal imkânlarının konut tercihlerinde etkili olduğunu söyleyen Yılmaz çifti, "Çocuğumuzun sağlıklı ve güvenli bir ortamda büyümesini istedik. Yeni evlenen çiftlere şunu diyebiliriz; maddi imkânları el veriyorsa hiç düşünmesinler ve TOKİ'den ev alsınlar, kaliteli bir ortamda yaşamlarını sürdürsünler" diye ekliyor.

“Hayalini bile kuramayacağımız bir konforu yaşıyoruz”


Emel ve Yüksel Acar çifti Eşme Toplu Konutlarında hayalini bile kuramayacakları bir konforu ve huzuru yaşadıklarını söylüyor. Yeni evlerinde sıcak bir kış geçirdiklerini belirten Emel Acar, konut sakinleri düşünülerek yapılmış ortak alanlardaki park, peyzaj ve çardak gibi alanların sıcak yaz aylarını geçirmek için ideal olduğuna işaret ediyor. 56 yaşındaki emekli Yüksel Acar, TOKİ'nin emekli vatandaşların da ev sahibi olabilmesi için sağladığı avantajlar sayesinde bugün ev sahibi olabildiklerini anlatıyor. "Torunlarımızla Eşme konutlarında rahat bir yaşlılık geçireceğiz" diyen Acar, yeni yaşam alanlarının konforunu yaşadıklarını belirtiyor.

TOKİ den Eşme ye konfor ve huzur!

“Yeni fırsatlar sunacağız”

Eşme Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin, ilçede TOKİ iş birliğinde gerçekleştirilen sağlıklı yapılanmanın vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördüğünü, şimdiye kadar toplam 699 TOKİ konutunun hak sahiplerine teslim edildiğini söylüyor. "TOKİ iş birliğinde TOKİ konutlarına başvurup da konut sahibi olamayan ailelere yeni fırsatlar sunacağız" diyen Eşme Belediye Başkanı Çetin, ailelerin yeni evlerinden çok memnun olduklarını, konut alanlarının çevre düzenlemesiyle ilgili eksiklerin de kısa sürede giderildiğini belirtiyor.

“Özveriyle çalışıyoruz”

Konut sakinlerinin huzurlu bir yaşam geçirmelerini sağlamak için kaliteli hizmet anlayışıyla hayatı kolaylaştıran çözümler ürettiklerini söyleyen Site Müdürü Yılmaz Kahraman, blok sözcüleriyle sürekli iletişim hâlinde olduklarını, gerektiğinde anket çalışmalarından faydalandıklarını belirtiyor. Kahraman, projede okul ve altı adet ticaret merkezi olduğunu, okulun sonraki dönem açılacağını, ticaret merkezlerinden ikisinin de kafe ve züccaciye olarak faaliyete başladığını belirtiyor. 72 bin metrekare alan üzerine kurulan yerleşimde 21 bin 142 metrekare yeşil alan olduğunu aktaran Kahraman, "Konut sakinlerinin rahat, güvenli, sağlıklı ve aktif bir yaşam sürebilmesi için ekipçe özveriyle çalışıyoruz" diyor.


Geri Dön