26 / 04 / 2024

TOKİ'den İTÜ Taşkışla'ya modern amfi! 

TOKİ'den İTÜ Taşkışla'ya modern amfi! 

Taşkışla yerleşkesinde TOKİ, Özyazıcı İnşaat ve Mİ'MAR Mimarlık'ın desteğiyle renovasyonu tamamlanan 126 no'lu amfi yeniden kullanıma açıldı...



TOKİ Haber Dergisi'nde yer alan habere göre, İTÜ Taşkışla Yerleşkesi Mimarlık Fakültesi'nde bulunan ve bir süredir renovasyon çalışmaları süren 126 no'lu amfi, düzenlenen törenle yeniden akademik dünyanın hizmetine sunuldu. İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Teknik Üniversite'nin mirasını temsil eden binaların Taşkışla, Maçka ve Gümüşşuyu olduğunu belirtti. Taşkışla'da belli bir dönem ders aldığını aktaran Karaca, "Öğrencilik dönemimde Topoğrafya ve Ölçme Bilgisi derslerini bu derslikte almıştım. Tabi o zaman şu anki hâlinden çok farklıydı. Üniversitemize katkı sağlayan bu çalışmada emeği geçen herkese gönülden teşekkür ederim" diyerek, yenileme çalışmalarının Maçka ve Gümüşşuyu binalarıyla devam etmesini umduğunu kaydetti. İTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Gül ise yenilenerek daha modern bir forma sahip olan derslikle ilgili şu anekdotu paylaştı: "TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, fakültemizi ziyareti sırasında öğrencilik yıllarındaki anılarını anlattı. Öğrenciyken ders gördüğü 126 no'lu amfimizi görmek istedi. Büyük bir kadirşinaslık örneği göstererek dersliğimizin yenilenmesi işini başlatabileceğini bizimle paylaştı."

"MİMARİ PROJELERİMİZDE ÜNİVERSİTEMİZDEN DESTEK ALIYORUZ"

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, İdare olarak üniversitelere verdikleri desteğin her zaman süreceğini söyledi. İTÜ İnşaat Fakül-tesi'ne 1984 yılında başladığını ve burada bir yıl boyunca eğitim gördüğünü anlatan Turan, yenilenen 126 no'lu sınıfta pek çok kez derse girdiğini aktardı. Üniversiteyle hâlen iletişim içinde olduklarını ve ortak projeler yürüttüklerini ifade eden Turan, "TOKİ olarak yılda 65 bin konut yapıyoruz. Mimari proje noktasında üniversitemizden destek alıyoruz. Öğrencilere mimari yarışmalar düzenleniyor ve bu yarışmalarda dereceye giren projelerden hareketle binalar inşa ediyoruz" dedi.

"İYİ BİR RENOVASYON YAPTIK"

TOKİ olarak toplumsal beklentiye ve mesleki disiplinlere uyarak iyi bir noktaya geldiklerini ve düne göre çok daha iyi şeyler ürettiklerini belirten Turan, yenilenen derslikte hem geleneksel formu taşıdıklarını hem de gelecek nesillere modern imkânlar sunan iyi bir renovasyon yaptıklarını söyleyerek, "Bu mütevazı amfinin bir değişime, dönüşüme vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

Akademisyen ve öğrencilerin hizmetine sunulan amfi, havalandırma sistemi, ışık ve ergonomisi, dijital kürsüsü ve akustik koşullarıyla akademisyen ve öğrencilerin büyük beğenisi kazandı.

 


Geri Dön