23 / 04 / 2024

1984 yılında Park Otel ve Taşkışla ''turizm merkezi'' ilan edilmiş!

1984 yılında Park Otel ve Taşkışla ''turizm merkezi'' ilan edilmiş!

1984 yılında İstanbul'da Park Otel ve Taşkışla ve Ankara'da Gaziosmanpaşa bölgeleri ''turizm merkezi'' ilan edilmiş. Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar, Resmi Gazete'de yayınlanmış. Her iki bölgedeki tarihi eserler ve tabi manzaralar korunacakmış.



1984 yılında Park Otel ve Taşkışla turizm merkezi ilan edilmiş!


Park Otel, Taşkışla ve Gaziosmanpaşa bölgeleri ''turizm merkezi'' ilan edildi


   Ankara'da Gaziosmanpaşa, İstanbul'da da Park Otel ve Taşkışla bölgeleri, turizm merkezi ilan edildi. 

   Bakanlar Kurulu'nun söz konusu bölgelerin turizm merkezi olarak tespit edildiğine ilişkin kararı, dünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

   Bakanlar Kurulu'nun kararına göre, turizm merkezi olarak tespit edilen Gaziosmanpaşa semti, Ziyaürrahman, Çankaya, Nenehatun, Reşit Galip, Farah Pehlevi caddeleri ile Kemer, Karlı, Kızkulesi, Kırçiçeği, Köroğlu ve Kuleli sokaklarıyla çevrili alandan oluşuyor.

   İstanbul Park Otel turizm merkezi ise Gümüşsuyu Caddesi ile Kutlu Sokak, Kolçak Sokak ve Ağa Çırak Sokak'la çevrili alanı içine alıyor. 

   İstanbul-Taşkışla turizm merkezi ise İTÜ Taşkışla Maden Fakültesi, İnönü Stadyumu, İTÜ Gümüşsuyu bölgelerinden Karaköy'e kadar uzanan mıntıkaya kadar geniş bir alana yayılıyor. Her 2 bölgedeki tarihi eserler ve tabi manzaralar korunacak.


Tercüman Gazetesi 1 Ağustos 1984



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön