26 / 04 / 2024

1992 yılında Park Otel'in 6 katı yıktırılacakmış!

1992 yılında Park Otel'in 6 katı yıktırılacakmış!

1992 yılında Gümüşsuyu'nda inşası devam eden Park Otel'in, bitişiğindeki Alman Konsolosluğu seviyesinde olması kararı, İmar Bakanlığı tarafından onaylanmış. Karara göre 33 katlı olması planlanan otelin fazla katları yıkılacakmış.



1992 yılında Park Otel in 6 katı yıktırılacakmış!


Park Otel savaşı sürüyor. İmar ve İskan Bakanlığı'nın kararını sevinçle karşılayan Sözen, ''İnşaat talimatla mühürlenecek. Eğer Beyoğlu Belediyesi mühürlemezse yetkilerini elinden alırım ve Valiliğe mühürletirim'' dedi.


Sözen Park Otel'in 6 katını yıktırıyor


Büyükşehir Belediye Meclisi'nin İstanbul'un manzarasını bozduğu gerekçesiyle Gümüşsuyu'ndaki Park Otel'in fazla olan 6 katının yıkılması ve bitişiğindeki Alman Konsolosluğu seviyesinde olması kararı, İmar ve İskan Bakanlığı'nca onaylandı. Onaylanan karara göre fazla katların yıkılması ve 33 katlı olması planlanan otelin yapılmaması kesinlik kazandı.


Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen yaptığı açıklamada ''İstanbul'un o güzelim siluetini bozacak her türlü yapıya karşıyım. Bu gökdelen Taksim'de trafiği ve hayatı felç edecek nitelikteydi'' dedi.


Sabah Gazetesi 21 Haziran 1992



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com





Geri Dön