19 / 04 / 2024

TOKİ'den İzmir'e çifte stat!

TOKİ'den İzmir'e çifte stat!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 15 biner kişilik Karşıyaka ve Göztepe statlarının ihale tarihlerini belirledi. Karşıyaka Stadı'nın ihalesi 28 Ocak, Göztepe Stadı'nın ihalesi de 29 Ocak'ta gerçekleştirilecek...



Gençlik ve Spor Bakanlığı ile imzalanan protokoller kapsamında inşa edilecek Karşıyaka Stadı'nın ihalesi 28 Ocak, Göztepe Stadı'nın ihalesi de 29 Ocak'ta gerçekleştirilecek.


TOKİ, Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde ekonomik ömrünü tamamlamış ve müsabakalarda yetersiz kalan spor tesislerinin yerine UEFA standartlarında modern statlar inşa ediyor. 


-İzmir'in iki yakasına iki stat


Bu kapsamda, İzmir'deki mevcut stadyumların fiziksel şartlarının uygun olmaması nedeniyle Karşıyaka ve Göztepe'ye 15 biner kişi kapasiteli iki stat inşa edecek.


Karşıyaka'ya stadyum ile kamp eğitim merkezi ve il müdürlüğü hizmet binası da yapılacak.


Statta, 158 kişilik loca, 881 kişilik VIP, 482 kişilik protokol, 813 kişilik basın ve 18 kişilik engelli tribünleri bulunacak. Stadın kuzey, güney ve doğusunda seyirci girişleri yer alırken, batısı sporcu, basın, VIP, protokol ve loca girişleri için ayrılacak. 


Sporcular için 4 soyunma odasının planlandığı statta, hakem ve teknik direktör odaları ve revir alanları da yer alacak.


-Tasarımda  İzmir  iklimi etkili oldu


Göztepe Stadı'nın yapımında İzmir ikliminin genel özellikleri etkili olacak.


Seyirci fuayeleri ve çimlerin doğal yollarla havalandırılabilmesi, doğal ışık alabilmesi için cephelerde ve çatıda yarı geçirgen malzemeler kullanılacak.


Yağmur suyu çatıdan kanallarla tahliye edilerek, bodrum katta havuzlarda arıtılıp tekrar sistemde kullanılacak. Çatıda kısmi fotovoltaik paneller kullanılarak sürdürülebilir enerji kaynaklarından faydalanılacak.


Çok amaçlı stadyumda, restoran, büfe gibi sosyal alanların yanı sıra çoklu bilet satış gişeleri bulunacak.


Çevresi yaya dolaşım alanı olarak tasarlanan stadyumda, 300 kişilik protokol, 500 kişilik VIP, 250 kişilik basın tribünleri ve engelliler için 75 koltuk yer alacak.


Statta, 12 asansör, 500'ü kapalı olmak üzere 600 araçlık otopark ve 10 araçlık otobüs parkı yer alacak. UEFA standartlarında inşa edilecek stat, futbol müsabakalarının yanı sıra ekonomik anlamda eğlence merkezi ve olası doğal afetlerde sığınak olarak kullanılabilecek.  


AA


Geri Dön