19 / 04 / 2024

TOKİ'den şiddet mağduru kadınlara 'stüdyo ev'

TOKİ'den şiddet mağduru kadınlara 'stüdyo ev'

TOKİ ve Çocuk Esirgeme Kurumu işbirliğiyle çocuk anneler ve şiddet mağdurlarının bağımsız yaşama geçişine kadar kalabilecekleri 'stüdyo evler' kurulacak



TOKİ ve Çocuk Esirgeme Kurumu işbirliğiyle çocuk anneler ve şiddet mağdurlarının bağımsız yaşama geçişine kadar kalabilecekleri 'stüdyo evler' kurulacak. Bu evlerde kadınlar 2 yıl yaşayabilecek

TOKİ ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü, 'çocuk anneler' ve şiddet mağdurlan için 'stüdyo evler' kurmaya hazırlanıyor. 'Kadın Hizmetleri Kapasitesinin Artırılması' başlıklı ve 2 yıl süreli proje dahilinde küçük yaşta hamile kalmış, anne olmuş veya cinsel istismara uğramış kız çocuklarının rehabilitasyonunu sağlamak ve şiddet mağdurlarının çocuklarıyla birlikte bağımsız yaşama geçişlerini desteklemek için 'stüdyo evler' kurulacak.

Proje, "mağdur kadınların çocuklarıyla birlikte bağımsız yaşama geçişlerini desteklemek ve küçük yaşta hamile kalmış, anne olmuş veya cinsel istismara uğramış kız çocuklarının psiko-sosyal rehabilitasyonlarını sağlamak, böylece kız çocuklan ve kadınların desteklenmesine yönelik hizmetleri çeşitlendirerek kapasiteyi artırmak" amacını taşıyor.

Nikah öncesi eğitim
Stüdyo evlerde barınacak kadınlara aynı zamanda mesleki becerilerin de kazandırılması da hedefleniyor. Bu çerçevede İş-Kur ile gerçekleştirilecek işbirliği kapsamında stüdyo evlerde yaşayan kadınlara mesleki eğitim verilecek.

İlk etapta pilot illerde hayata geçirilmesi planlanan projede 1-2 yıl içinde maddi güce kavuşacak kadınlardın kendi olanakları ile hayatlarını kurtarması çocuklarıyla birlikte şiddetten uzak bir yaşam sürmesi amaçlanıyor. Proje çerçevesinde, küçük yaşta hamile kalan kız çocuklan, çocuk anneler ve cinsel istismara uğramış kız çocuklarına yönelik oluşturulan psiko-sosyal rehabilitasyon programının hizmet sunan birimlerinde çalışan personele de bir dizi özel eğitim verilecek.

Bu arada proje kapsamında Ankara, İzmir, Bursa, Diyarbakır ve Antalya'da belediyelere nikah başvurusunda bulunan her çift, evlilik öncesi eğitiminden geçirilecek. Nikah işlemi, bu eğitimden sonra yapılacak.
Vatan


Geri Dön