20 / 04 / 2024

TOKİ'den ucuz konut bekleyen tam 1 milyon kişiye büyük müjde! Yer yerinden oynayacak!

TOKİ'den ucuz konut bekleyen tam 1 milyon kişiye büyük müjde! Yer yerinden oynayacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın açıklayacağı Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin ayrıntıları yavaş yavaş netleşiyor. Merakla beklenen projeyle 1 milyon kişi ucuz konut sahibi olacak...



100 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK

Merakla beklenen bu yeni kampanya en az 100 bin yeni istihdam katkısı verilecek. 250'den fazla alt sektörü ilgilendirmesi nedeniyle ekonominin, sanayinin, ticaretin çarklarını hızlandırmış olacak. Tüm bunların dışında sosyal konutlar, güvenli işyerleri bir deprem ülkesi olan Türkiye'nin kentsel dönüşümü noktasında da öncü bir vazife üstlenmiş olacak. Yine verilen bilgiye göre, milletin can ve mal güvenliğini sağlayacak güçte ve donanımda yapılacak. Söz konusu projenin ilk etabıyla 1 milyonunun üzerinde insan, sağlıksız alanlardan, güvenli konutlara kavuşmuş olacak.

TOKİ den ucuz konut bekleyen tam 1 milyon kişiye büyük müjde! Yer yerinden oynayacak!

10 BİN SANAYİ SİTESİ MÜJDESİ

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yine kuruluşundan bugüne kadar ilk kez küçük ve orta ölçekli sanayiciye iş yeri sunmuş olacak. Bu proje ile hem vatandaşın iş yeri sahibi olması sağlanacak hem de istihdama katkı verilecek. Tamiratla uğraşan küçük işletmelerden, oto tamirhanelerine, mobilyacılardan, makine üreticilerine kadar onlarca farklı sektörün yer alacağı sanayi alanları olacak. Ankara'da 100, Adana'da 500, İzmir'de 700 olmak üzere toplam 28 şehirde 10 bin sanayi sitesi kurulmuş olacak.

100 BİN ALTYAPILI ARSA MÜJDESİ

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, kuruluşundan bugüne ilk kez vatandaşlara elektrik, su, doğal gaz alt yapıları ve planları tamamlanmış inşaat yapmaya hazır arsalar sunulmuş olacak. Yine verilen bilgiye göre, gelir durumları düşük vatandaşlar şehir çeperlerinde kendi konutlarını yapma fırsatına kavuşacak. Toplamda 7 bölgede arsalar piyasa bedellerinin de altında fiyatlarla, faizsiz ve uzun vadelerde vatandaşa sunulacak. İlk etapta 100 bin konut sunulacak, bu özellikle inşaat ve inşaat malzemesi sektörünü de olumlu şekilde etkileyecek.

Asgari ücret zammı hesaplandı! Asgari ücret için işte bu tarih ve rakam konuşuluyor! Bu tabloya bakmadan sakın geçmeyin!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında Eylül şoku! Rakamları gören inanamadı! Hemen maaşlara bakın!

TOKİ'den flaş açıklama! 2.246 lira taksitle sıfır konut satıyor! 2022 başvuruları başladı! Sakın kaçırmayın!


Geri Dön