26 / 04 / 2024

TOKİ'nin 50 bin konutuna yoğun ilgi! Banka şubeleri kilitlendi!

TOKİ'nin 50 bin konutuna yoğun ilgi! Banka şubeleri kilitlendi!

TOKİ'nin 67 ilde başlattığı 50 bin sosyal konut projesi kampanyasına vatandaşlardan yoğun ilgi geldi. Proje kapsamında son 2 güne girilirken Halkbank şubelerine 13 günde 250 bin kişi başvuru yaptı.



Dar gelirli vatandaşların konut sahibi olabilmesi için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından başlatılan ‘50 Bin Sosyal Konut’ projesine vatandaşlardan yoğun ilgi geldi. 

Akşam Gazetesi'nden Özgül Öztürk'ün haberine göre; normal vatandaşlar için son başvuru tarihinin 22 Mart olduğu projeye ilk 13 günde 250 bin başvuru geldi. İstanbul ve Ankara’da başvuruları kabul eden Halkbank’ın şubeleri son 1 gün kala yoğun talep nedeniyle kilitlendi. Sabahın erken saatlerinde şubelere giden vatandaşlar 2-3 saat sıra beklemek zorunda kalıyor. Öğleden sonra bankaya giden vatandaşların çoğu ise sıra gelmediği için başvurusunu yapamadan evine dönmek zorunda kalıyor. Birçok şubede içeri sığmayan vatandaşlar şube dışında uzun kuyruklar oluşturdu. 

TOKİ nin 50 bin konutuna yoğun ilgi! Banka şubeleri kilitlendi!

GÜNDE 300 BAŞVURU 

Her bir şubelerine günde ortalama 300 kişinin geldiğini söyleyen Halkbank yetkilileri, sabah saatlerinde işlem yaptırmak isteyen vatandaşların banka açılış saatinden 1.5 saat önce gelip kuyruğa girdiğini söylüyor.

Taksitler 388 TL’den başlıyor 

TOKİ'nin Türkiye’nin 67 ilinde 140 projede hayata geçireceği sosyal konut projesi, yatay mimari anlayışıyla 2+1 ve 3+1 50 bin konuttan meydana geliyor. Proje kapsamında 06 Mart -19 Nisan 2019 arasında talepler toplanıyor. 67 şehirdeki 50 bin yeni sosyal konutun fiyatları projelere ve illere farklılık gösteriyor ve en düşük konut taksiti 388 TL’den başlangıç gösteriyor.

TOKİ'nin hangi kampanyasına? Kaç başvuru geldi?

TOKİ'nin en çok ilgi gören kampanyaları!

TOKİ 50 bin sosyal konut için merak edilen başvuru şartları!


Geri Dön