20 / 04 / 2024

TOKİ'nin A plus projeleri akıllı bina olsun!

TOKİ'nin A plus projeleri akıllı bina olsun!

CEO Club Endüstri 4.0 Zirvesi Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde düzenlendi. Cisco CEO'su Cenk Kıvılcım, "TOKİ'nin A plus projelerinin akıllı bina olması zorunlu olsun. Bunu da yerli yazılımcılarımız yapsın'' açıklamasında bulundu.



Endüstri 4.0 Zirvesi gerçekleşti. Cisco CEO'su Cenk Kıvılcım, zirvede düzenlenen paneli yönetti. Kıvılcım, zirvedeki konuşmasında "TOKİ'nin A plus projelerinin akıllı bina olması zorunlu olsun. Bunu da yerli yazılımcılarımız yapsın" önerisi getirdi. Daha sonra söz alan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, öneriyi benimsediğini belirterek "Buraya gelirken yolda danışmanımla aynı konuyu konuştuk. Aynı fikirdeyim" dedi.


CEO Club Endüstri 4.0 Zirvesi, Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda, Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde düzenlendi. Özlü, "CEO Club Endüstri 4.0 Zirvesi"nde yaptığı konuşmada "Biz bu dünyanın, bu evrimin, bu durdurulamaz sürecin ve bu kesin gerçekliğin gerisinde kalamayız. Açıkça ifade etmek isterim ki; Endüstri 4.0 gerçeğinin gerisine düşmek, bu yeni üretim devrimini ıskalamak gibi bir lüksümüz yok" ifadelerini kullandı.


Türkiye'nin ilk çeyrekte yüzde 5 büyüdüğünü söyleyen Özlü, Türk sanayi devrimi ile sanayinin yüzde 7'lerde büyümeye başlamasının hayal olmadığını, bunu başarabilecek tecrübe, altyapı ve inançlarının olduğunu açıkladı.


Özlü, "Ben diyorum ki; bizim yönümüz ve hedefimiz çok daha cüretkar olsun. Biz hep birlikte Türk sanayi devrimi diyelim. Kendi kaynaklarımızla, kendi insanlarımızla, kendi tecrübelerimizle ve öz güvenimizle birlikte; Türk Sanayi Devrimi'nin hayal olmadığını ispatlayalım" diye konuştu.



Dünya


Geri Dön