16 / 04 / 2024

TOKİ'nin Bayraklı'daki binalarıyla ilgili iddialar mecliste!

TOKİ'nin Bayraklı'daki binalarıyla ilgili iddialar mecliste!

İzmir'in Bayraklı ilçesinde TOKİ tarafından yapılan binalarla ilgili bazı iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir'in Bayraklı ilçesinde  TOKİ  tarafından yapılan binalarla ilgili bazı iddialara ilişkin soru önergesi verdi. Sındır, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Sındır, ''Aşağıda yazılı yer alan sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat KURUM tarafından, Anayasa'nın 98. ve TBMM İçtüzüğünün 99. maddeleri gereğince yazılı olarak yanıtlanmasını saygıyla dilerim'' diye konuştu. 

Sındır, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'de yaşanan depremin ardından Bayraklı ilçesinde yıkılan binalar yerine TOKİ tarafından yeni yapılar yapılmaya başlanmıştır. Ancak, son günlerde TOKİ tarafından ihale edilen ve yapımına başlanan işler hakkında özensiz, dikkatsiz ve konusu suç teşkil eden imalatların yapıldığına dair iddialar, fotoğraf ve haberler basında yer almaktadır. Ayrıca Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin sözcülüğünü yaptığı ve İzmir Barosu ile TMMOB'ye bağlı diğer Odaları temsilen İl Koordinasyon Kurulu ve diğer bazı ilgili meslek kuruluşları temsilcilerinden oluşan bir heyet kendilerine ulaşan fotoğrafları incelemelerinin ardından bölgede yaşanan tehlikeyi basın açıklamasıyla dile getirmişlerdir. Bu bağlamda aşağıda yazılı yer alan sorularımın yeniden bir can kaybı ve herhangi bir mal kaybı yaşanmaması adına tarafınızdan yanıtlanmasını dileyerek dikkatinizi çekiyorum.''

TOKİ nin Bayraklı daki binalarıyla ilgili iddialar mecliste!

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır'ın soruları:
1. Depremde yıkılan binalar yerine yapılan yeni yapılarda özensiz, dikkatsiz ve konusu suç teşkil eden imalatların yapıldığı iddiaları bulunmaktadır. Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşlara ya da adli makamlara bu konuda iletilen herhangi bir şikayet var mıdır? Varsa bu durum karşısında yapılan işlemler nelerdir?

2. İzmir depreminin ardından TOKİ tarafından yapılacak olan bina sayısı kaçtır? Bunların kaçı ihale edilmiştir? Kaçı ihale aşamasındadır?

3. İhale edilen yapıları hangi firma/firmalar kazanmıştır? Söz konusu yapıları teslim tarihi için öngörülen süre nedir? İhale edilen yapılardan kaçının yapımına başlanmıştır?

4. Yapımına başlanan projelerin denetimi kimler tarafından ne sıklıkla gerçekleştirilmektedir/gerçekleştirilecektir?

5. Yapımına başlanan projelerin denetimleri bugüne kadar düzenli yapılmış mıdır? Yapıldıysa herhangi bir usulsüzlük tespit edilmiş midir? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com 


Geri Dön