19 / 04 / 2024

TOKİ bayraklı bina

TOKİ bayraklı bina

İzmir'in Bayraklı ilçesinde TOKİ tarafından yapılan binalarla ilgili bazı iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İşte acilen yıkılacak bina sayısı ve TOKİ konutlarıyla ilgili son dakika duyurusu!

Deprem felaketinin ardından can kayıplarıyla birlikte bina kayıpları da netleşmeye başladı. Şimdiye kadar 684 bin binanın incelendiği bildirilirken, yıkılan bina sayısı ile ilgili son veriler de geldi. Ayrıca TOKİ konutları ile ilgili önemli bir duyuru yapıldı.

İzmir Bayraklı'da 8.4 milyon TL'ye icradan satılık bina!

T.C. İzmir 17. İcra Dairesi, İzmir ili, Bayraklı ilçesi, Manavkuyu Mahallesi, 4094 ada 20 parselde yer alan 5 katlı binayı 8 milyon 460 bin TL'ye satıyor...

TOKİ'nin Bayraklı'daki binalarıyla ilgili iddialar mecliste!

İzmir'in Bayraklı ilçesinde TOKİ tarafından yapılan binalarla ilgili bazı iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bayraklı'da 30 hasarlı bina yıkılacak!

İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında yapılan çalışmalar hakkında açıklama yapan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilçede yıkılması gereken 30 binanın olduğunu dile getirdi. 

İzmir Bayraklı'da 12 mahalle için kat sınırlaması geliyor!

İzmir Bayraklı Mayıs Olağan Meclis Toplantısı'nda Bayraklı'da bina inşaatları konusu ele alındı. Mecliste 12 mahalle için kat sınırlaması önerisi getirildi. 

İzmir Bayraklı'da yeni konutlar yılın son çeyreğinde teslim edilecek!

30 Ekim'de  İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında Bayraklı ilçesinde TOKİ tarafından inşa edilen konutların yapımı tüm hızıyla devam ediyor. Yeni konutlar yılın son çeyreğinde hak sahiplerine teslim edilecek. 

Bayraklı'ya TOKİ tarafından yapılacak konutlar mecliste!

30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'de yaşanan deprem sonrasında Bayraklı ilçesine TOKİ tarafından yapılacağı duyurulan konutlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ'den Bayraklı deprem konutları açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Bayraklı ilçesine inşa edilecek konutları yapacak firma ile ilgili açıklama yaptı.

Bayraklı depremzedeleri için kalıcı konutlar inşa edilecek!

30 Ekim'de meydana gelen depremde İzmir'in Bayraklı ilçesinde çok sayıda bina hasar almıştı. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Bayraklı sakinleri için sağlıklı konut inşa edileceğini açıkladı.

Bayraklı sakinleri evlerini terk ediyor!

İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremde çok sayıda bina yıkıldı. Binaların en çok hasar gördüğü Bayraklı ilçesinde evleri hasar görmeyen vatandaşlar da evlerini terk etti.

İzmir Bayraklı'da enkaz kaldırma çalışmaları hız kesmiyor!

İzmir'de geçen cuma günü meydana gelen depremde birçok bina hasar gördü ve can kayıpları yaşandı. En çok hasar gören Bayraklı ilçesinde enkaz çalışmaları devam ediyor.

Bayraklı'da yıkımın faturası ağır oldu!

İzmir'de meydana gelen deprem sonrası yıkımın oluştuğu Bayraklı'da trafik felç oldu. Gerek şehir merkezindeki bina yığınından kaçmak isteyenler, gerekse bu bölgede tanıdıkları olanlar bir anda trafiği felç ettiler.

İzmir Bayraklı Belediyesi çürük yapıları 10 yıl önce raporladı!

Deprem incelemesi için İzmir’e CHP’li Seyit Torun, “Belediyeler İzmir’de 11 binin üzerinde binayı denetlemiş. Bayraklı Belediyesi, yıkılan 3 bina dahil, Bayraklı’da 208 çürük bina tespit edip Çevre Bakanlığı’na bildirmiş. Neden gereği yapılmadı” dedi...

TOKİ bayraklı bina Haberi

TOKİ bayraklı bina

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir'in Bayraklı ilçesinde TOKİ tarafından yapılan binalarla ilgili bazı iddialara ilişkin soru önergesi verdi. Sındır, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Sındır, ''Aşağıda yazılı yer alan sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat KURUM tarafından, Anayasa'nın 98. ve TBMM İçtüzüğünün 99. maddeleri gereğince yazılı olarak yanıtlanmasını saygıyla dilerim'' diye konuştu. 

Sındır, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'de yaşanan depremin ardından Bayraklı ilçesinde yıkılan binalar yerine TOKİ tarafından yeni yapılar yapılmaya başlanmıştır. Ancak, son günlerde TOKİ tarafından ihale edilen ve yapımına başlanan işler hakkında özensiz, dikkatsiz ve konusu suç teşkil eden imalatların yapıldığına dair iddialar, fotoğraf ve haberler basında yer almaktadır. Ayrıca Türk Mühendis ve Mimar Odaları...