28 / 03 / 2024

TOKİ'nin emeklilere özel konut satışlarında son durum!

TOKİ'nin emeklilere özel konut satışlarında son durum!

TOKİ, emeklilere özel olarak satışa sunacağı 200 bin yeni konut için faaliyetlerini hızlandırdığını duyurdu. Emeklilerin 250 TL taksitle konut sahibi olması hedeflenen kampanya kapsamında 6 ilde başvurular devam ediyor.



Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği’nin, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na emeklilere konut hakkı verilmesi için yaptığı başvurunun onaylanması ile 6 ilde başvuru dönemi başladı. 


Emeklilerin 250 TL taksitle ve 240 ay vade imkanı ile daire sahibi olabilmesi adına başlatılan kampanya kapsamında TOKİ, faaliyetlerini hızlandırdığını açıkladı. 


TOKİ hangi illerde emekliye özel konut satıyor?

TOKİ emeklilere özel olarak Kocaeli, Malatya, Bitlis, Mardin, Eskişehir ve Adana'da yer alan konutları satışa sunuyor. Başvuruların devam ettiği illerde emekli vatandaşların Toplu Konut İdaresinden ev almaları için, her hangi bir yere üyeliklerinin zorunluluğun olmadığı belirtiliyor. 


Emekli vatandaşlar için yüzde 25 kontenjan ayıracağını açıklayan TOKİ'nin Adana'da hayata geçirdiği konutlar için toplamda 8 bin 500 adet başvuru kabul edildi. Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği  Adana  Şubesi’nin üye sayısı ise 5 binden 15 bine yükseldi.


İstanbul'da emekliler için proje bulunmuyor!

TOKİ'nin İstanbul'da emeklilere özel hayata geçireceği yeni bir projesi henüz bulunmuyor. Bu bölgedeki konutlar için vatandaşlar TOKİ'yi arayarak ön talepte bulunabiliyor. TOKİ'nin İstanbul'da kampanya başlatması durumunda ise ön talepte bulunmuş vatandaşlar bilgilendiriliyor. 


Batman'da bin 472 konut için kura çekilişi yapıldı!

Geçtiğimiz Ağustos ayında bin 472 adet konutun emekliler için satışa sunulduğu kura çekilişi Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda çok sayıda kişinin katılımıyla gerçekleşti. 2+1 ve 3+1 daireler için hak sahiplerinin belirlendiği projede teslimlerin 2016 yılında yapılması planlanıyor. 


Özge ÇAKIR/Emlakkulisi.com


Geri Dön