18 / 04 / 2024

TOKİ'nin faizsiz konut kredisinden kimler yararlanabilir?

TOKİ'nin faizsiz konut kredisinden kimler yararlanabilir?

İkinci 100 günlük eylem planı kapsamında açıklanan TOKİ'nin faizsiz konut kredisinin detayları belli oldu. Faizsiz ve 20 yıl geri ödemeli konut kredisi için çalışmalar başlatıldı. 



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından her yıl kanunda yazılı kriterleri taşıyan vatandaşlara 20 yıl geri ödemeli faizsiz konut kredisi veriliyor. 

Birçok vatandaş  TOKİ   tarafından kullandırılan faizsiz konut kredisi ile ilgili detayları merak ediyor. Peki, TOKİ kimlere faizsiz konut kredisi veriyor, başvurular nasıl yapılıyor? İşte tüm merak edilenler...

TOKİ faizsiz konut kredisine nasıl başvurulur?

TOKİ'nin faizsiz kredi imkanından yararlanabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu Emeklilik İşlemleri Genel Müdürlüğü biriminden hak sahibi olduğuna dair belge alınması ve bu hak sahipliği belgesi ile Ziraat Bankası'na başvuruda bulunmak gerekiyor. 

Başvuru için hangi belgeler gerekiyor?

1-) Kredi istek dilekçesi
2-) Kredinin müştereken kullanılması halinde diğer hak sahiplerinin kredi kullanmaktan vazgeçtiklerini belirten noter onaylı feragatname
3-) SGK hak sahipliği belgesi
4-) Nüfus Cüzdanı fotokopisi
5-) Konuta ilişkin tapu senedi ve örneği ve yönetmelikte belirtilen diğer belgelerle kredi açılıyor.

TOKİ faizsiz konut kredisi kimlere verilir?

Kanunda yazılı kriterler kapsamında harp veya vazife malulü olmaları nedeniyle kendilerine aylık bağlananlara (5434, 5510, 2330 sayılı Kanun ilgili maddeleri), ilgili kanunlar kapsamına giren sebeplerle hayatını kaybedenlerin dul ve yetimlerine, harp veya vazife malullüğü aylığı almaktayken faizsiz kredi hakkından yararlanmaksızın hayatını kaybedenlerin dul kalan eşine, eşi hayatta değilse veya evlenmiş ise en az aylıkta biri olmak koşuluyla müşterek tüm çocuklarına, çocukları da yok ise öncelikle anaya olmak üzere anne ve babası TOKİ tarafından sunulan faizsiz kredisinden yararlanabilir.

Geri ödemesi nasıl yapılır?

Kredinin geri ödemesi için hak sahibinin her türlü tazminat dahil almakta olduğu maaşının 4'te 1'i tutarındaki miktar T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kesiliyor. Kredinin açılışında bir defaya mahsus olmak üzere hak sahibinden kredinin yüzde 1'i oranında masraf alınıyor.

TOKİ nin faizsiz konut kredisinden kimler yararlanabilir?

TOKİ kimlere faizsiz konut kredisi veriyor?

TOKİ'den faizsiz konut kredisi müjdesi!

Nuran IŞIK/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön