26 / 04 / 2024

TOKİ'nin Tekirdağ konutlarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dağıttı!

TOKİ'nin Tekirdağ konutlarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dağıttı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ'da TOKİ tarafından inşa edilen konutların anahtar teslim törenine katılarak, vatandaşlara yeni konutlarının anahtarını verdi



Erdoğan, Ak Parti İl Kongresi'nin ardından Tekirdağ Valiliğini ziyaret etti. Erdoğan daha sonra valilik önünde hazırlanan toplu açılış törenine katıldı.

Toplam yatırım tutarı 332 milyon 881 bin lira olan, 31 kalemde toplanan yüzlerce yatırım ve hizmetin toplu açılışının yapıldığını belirten Erdoğan, bunların arasında eğitim, ulaştırma, toplu konut, özel idare yatırımları olduğunu, çeşitli kamu kurumlarına ait hizmetler bulunduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan, 4+4+4 ile birlikte eğitimin kalitesini yükselteceklerini ve daha yapılacak çok okul olduğunu anlatarak, iktidara gelene kadar Tekirdağ'da bir Üniversite olmadığını ve kendilerinin Namık Kemal Üniversitesi'ni kurduklarını kaydetti.

Bir İstanbullu ve 4,5 yıl büyükşehir belediye başkanlığı yapan birisi olarak Tekirdağ'a çok sık gelip gittiğini ve geçmişini çok iyi bildiğini söyleyen Erdoğan, "Bunlar medeniyetin bir gereğidir. Yol medeniyettir, su medeniyettir. İşte biz bunu başardık. Yolumuz suyumuz olmadıktan sonra medeni olmayı konuşabilir miyiz- İstanbul yıllar yılı susuz kaldı. Geldik, İstanbul'un su problemini çözdük. İstanbul'a 180 kilometre uzaklıktan su taşıdık. Ferhat gibi aşkla dağları deldik. İstanbul'un 2040 yılına kadar su problemini çözdük. Onun için belediyecilik de bizim işimiz. Biz şu anda halkımıza efendiliğin peşinde değiliz. Halkımıza hizmetkar olmanın peşindeyiz. Onun için ayrımcılık bizim kitabımızda yok" dedi.

Kişi başına milli geliri 3 bin 440 dolardan 10 bin 444 dolara çıkardıklarını, hedefin 2015'te 15 bin Dolar olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu: "Yolsuzluk içinde olan bir iktidar bunu yapamaz. Bize şu anda bu iktidara yolsuzluk yaftasını yapanlar, şöyle bir açsınlar cemaziyelevveli ne baksınlar. Yolsuzluk içinde olan bir iktidar, 15 bin kilometre duble yolu yapabilir mi- Yolsuzluk içinde olan bir iktidar 170 bin derslik yapabilir mi- Yolsuzluk içinde olan bir iktidar bu ülkenin 81 vilayetinde, 76 üniversiteden alıp 165 üniversite yapabilir mi- Bütün yavrularımıza ilköğretimde, orta öğretimde ücretsiz kitap vermeyi kim başlattı- Biz başlattık, biz devam ediyoruz”

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının ardından, açılışı yapılan yerlerin bazılarıyla canlı bağlantılar kuruldu. Erdoğan ve katılımcılar, kurdele keserek toplu açılışları gerçekleştirdi.  TOKİ  konutları teslim edilirken Erdoğan, vatandaşlara 3 çocuk yapma önerisini de yineledi.

Başbakan Erdoğan açılış töreninin ardından CHP Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç'ın daveti üzerine Tekirdağ Belediyesi'ni ziyaret etti. Erdoğan daha sonra polis helikopteri ile Tekirdağ'dan İstanbul'a hareket etti.

TOKİ Haber
 


Geri Dön