25 / 04 / 2024

TOKİ'nin yangın yerlerinde inşa edeceği konut projesinin detayları belli oldu!

TOKİ'nin yangın yerlerinde inşa edeceği konut projesinin detayları belli oldu!

TOKİ tarafından yangında hasar gören evlerin yerine inşa edilecek konut projesinde detaylar belli oldu. Bir sene içerisinde bitecek evler iki veya tek katlı olacak.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, orman yangınları sonrasında hasarları ortadan kaldırmak için çalışmalara başladı. Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre; yangını söndürme çalışmaları sürerken  bir yandan da hasar tespiti çalışmaları yapılıyor.Edinilen bilgilere göre, Antalya'nın Manavgat ilçesindeki yangından etkilenen 33 mahalleden 30'unda hasar tespiti tamamlandı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda, köy evleri inşa etmek için düğmeye bastı. Yapılacak konutların detayları da belli oldu. Yöresel mimariye uygun az katlı yapılar için kısa süre içinde yapı çalışmalarına başlanacak. Konutlar yaklaşık 121 metrekareden meydana gelirken 37 metrekare veranda alanı da ayrılacak.

 TOKİ nin yangın yerlerinde inşa edeceği konut projesinin detayları belli oldu!

257 kişi çalışıyor

Proje çalışmalarına başladıklarını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "İhaleleri bir ay içerisinde yapıp inşaatları hızlı bir şekilde başlatacağız. Tüm köy evlerimizi 1 yılda tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim edeceğiz" dedi. İlk andan beri bakanlıklar, AFAD, Kızılay, Jandarma, Emniyet, itfaiye ekipleri; STK'lar, gönüllü vatandaşlar ve orman teşkilatı ile canla başla çalıştıklarını söyledi.

Yangın bölgelerinde 'TOKİ' adımı: Yeni konutlar 1 yılda tamamlanacak!


Geri Dön