23 / 04 / 2024

Tolga Yalçınkaya: Tatil ödemelerinde taksit sınırı olmaması olumlu bir uygulama!

Tolga Yalçınkaya: Tatil ödemelerinde taksit sınırı olmaması olumlu bir uygulama!

Cloud Arena 'nın Kurucu Ortağı Tolga Yalçınkaya yaptığı açıklamada BDDK 'nın alışverişlerdeki taksit sayılarını sınırlamaya dönük paketinden turizm sektörünü çıkarmasının olumlu bir uygulama olduğunu söyledi.





Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) alışverişlerdeki taksit sayılarını sınırlamaya dönük paketinden turizm sektörünü çıkarması hakkında açıklamalarda bulunan HotelRunner'ın yaratıcısı CloudArena'nm Kurucu Ortağı Tolga Yalçınkaya, bu kararı doğru bulduklarını söyledi. 


"Eğer bu uygulama yürürlüğe girseydi yerli turisti zorlayacak, hatta erken rezervasyon döneminin bitmesine neden olacaktı" diyen Yalçınkaya şöyle devam etti: "Oysa şimdi tüketiciler tatillerini erkenden planlayarak bütçelerini zorlamadan tatile gidebilecekler. 


Uygulamanın yürürlüğe girmesi halinde tüketiciden gelen talebin azalmasının oda fiyatlarının düşürülmesine de neden olacaktı. Bir oteli döndürmek için gerekli masrafların azalmayacağını düşünürsek, bu oteller açısından ciddi bir maddi sıkıntı yaratacaktı. 


Bu da misafire sunulan hizmetlerin de kalitesinde ve çeşitliliğinde azalma olacağı anlamına geliyordu. Aynı şekilde Online Seyahat Acenteleri de turlarını satamayınca tur sayısını azaltacak, dolayısıyla hem otel rezervasyonlarında düşüş gözlenecek hem de misafir istediği çeşitlilikte tur bulamayacaktı. Neyse ki alman bu son karar sayesinde işletmeciler erken rezervasyon ile önlerini görerek yaz sezonunda aşağı yukarı ne kadar yerli turist geleceğini hesaplayabilecekler. Buna göre de istihdam sağlanacak." Yalçmkaya,. uygulamanın yürürlüğe girmesi halinde bankalar ve tüketiciyi koruma açısından faydalı olacağına inanmadıklarını da belirterek şöyle devam etti: "Tüketici artık zaten bilinçlendi. Kendi ihtiyacına ve ödeme gücüne bağlı olarak taksitlendirme yapıyor. Bu seçeneği elinden aldığınızda ödeme güçlüğü yaşatarak ya daha çok borçlanmaya götürür ya da harcamalarını iyice kısar, bu da suni bir kriz yaratarak ekonomiye darbe vurur. 


Bunun yanı sıra taksit imkanının ortadan kalkmasıyla tüketicilerin tatillerini taksitlendirebilmek için eskisi gibi senetle ödeme modeline yönelebilir. Ancak alınan kararla birlikte bu olumsuzların yaşanmayacak. 

Geçtiğimiz yıl İstanbul'da 6.707 yeni yatak, Antalya'da 30 bin yatak devreye girdi. Bu sayede yapılan yatırımlar kara dönüşerek ekonomiye katkı sağlanacak. İç pazar hareketlenerek ekonomiye katkıda bulunulacak, hem yerli turist hem de hem işletmecinin yüzü gülecek.


Hürses


Geri Dön