25 / 04 / 2024

Tophane Saat Kulesi'nin restorasyonu için PVC kaplama!

Tophane Saat Kulesi'nin restorasyonu için PVC kaplama!

1905 yılında inşa edilen Tophane Saat Kulesi'nde restorasyon çalışmaları devam ediyor. 33 metre yüksekliğinde, 6 katlı tarihi Tophane Saat Kulesi'nde PVC kaplamalar kullanıldı.



Bursa'da 1905 yılında kesme taş kullanılarak inşa edilen 33 metre yüksekliğinde, 6 katlı tarihi Tophane Saat Kulesi'nde restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı restorasyon çalışmasında PVC kaplama kullanıldı. Son katı beyaz PVC ile kaplanan kulenin son hali tepki çekti. 

Tarihi kulenin 6'ncı katının da normalde kesme taştan yapıldığını söyleyen Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Ömer Faruk Şahin, "Bu kısım kulenin eski fotoğraflarında mevcut. Normalde kesme taştan inşa edilmiş kısımda şimdi PVC kaplama yer alıyor. Yapının üst katındaki PVC kaplama bizleri çok üzüyor. Bu değerdeki bir ürüne daha özenli davranmak lazım" dedi. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise kulede tepki çeken restorasyonun yıllar önce park içindeki işletme sahipleri tarafından yapıldığı ileri sürüldü. Açıklamada,  "Belediyemizce saat kulesine ait projede koruma kurulu onayı alınmıştır. Önümüzdeki yıl yatırım programı ve kurul onaylı projeler doğrultusunda aslına uygun olarak restorasyon uygulamalarına başlanması planlanıyor" ifadelerini kullandı.


Geri Dön