19 / 04 / 2024

Topkapı Sarayı’nı restorasyon faciası mı bekliyor?

Topkapı Sarayı’nı restorasyon faciası mı bekliyor?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Kültür Bakanlığı’ndan alınarak, Cumhurbaşkanlığı’na devredilen Topkapı Sarayı’nın restorasyonu hakkında Meclis’te konuştu. İlgezdi, “Topkapı Sarayı’nı, restorasyon faciası bekliyor” diye konuştu.



CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Kültür Bakanlığı'ndan alınarak, Cumhurbaşkanlığı'na devredilen İstanbul Topkapı Sarayı'nın restorasyonuna ilişkin bazı açıklamalar yaptı. 

Topkapı Sarayı’nı restorasyon faciası mı bekliyor?

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre İlgezdi, “Topkapı Sarayı'nı, restorasyon faciası bekliyor'' diye konuştu. Sarayda restorasyon için iskele kurulduğunu söykeyen İlgezdi TBMM'de yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Uzmanları tarafından Topkapı Sarayı'nda yürütülen restorasyon ve konservasyon çalışmalarında, araştırma, analiz ve belgelemeler yapılmadan işe başlanamaz. Şimdi ise Cumhurbaşkanlığı'ndan gönderilen personel hemen onarımlara başladı. Yanlış restorasyon örneklerinden birinin daha yaşanacağı kuşkumuz var. Aya İrini Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzelerinin eser deposu olarak kullandığı Darphane binaları da Cumhurbaşkanlığına devredildi''

 

Topkapı Sarayı’ndaki restoran büyüyor!


Geri Dön