27 / 04 / 2024

Toprak Mahsülleri Ofisi'nden ayçiçek yağına dev indirim getirdi! 21 Mayıs'a özel fiyat listesi vatandaşı sevindirdi

Toprak Mahsülleri Ofisi'nden ayçiçek yağına dev indirim getirdi! 21 Mayıs'a özel fiyat listesi vatandaşı sevindirdi

Toprak Mahsülleri Ofisi ayçiçek yağlarında 21 Mayıs'a özel fiyatları açıkladı. Her evin ihtiyacı 5 litre ayçiçek yağında güzel bir indirim haberi geldi. Devlet ayçiçek yağından aldığı yüzde 36 gümrük vergisini yüzde 10'a çekmişti. İndirimli fiyatlar haberimizde..İşte detaylar...



Rusya'nın Ukrayna limanlarını ablukası nedeniyle 7 milyon ton buğday, 14 milyon ton mısır, 3 milyon ton ayçiçek yağı ve 3 milyon ton ayçiçeği küspesi ve diğer mahsullerin ihracatı yapılamadı.

Tohumluk ayçiçek yağı ithalatında geçtiğimiz 30 Haziran’dan sonra gümrük vergisi yüzde 10 olarak uygulanıyor.

Ayçiçek yağı ithalatında Türkiye, yüzde 40 pay ile birinci durumda yer alıyor. Geçen yıl ayçiçeği yağının marketlerde litresi 18-19 TL’ye, 5 litrelik pet şişesi 70-75 TL’ye ulaşmıştı. Şu an 5 litrelik ayçiçek yağı marka ve market farkına göre 146 lirayla 189 TL arasında satılıyor.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), geçtiğimiz Nisan ayında 16 tonluk sıvı ayçiçek yağı ithalatı ihalesi açmıştı. TMO'nun ürün satış noktalarında 5 litrelik tenekelerde satılacak olan ayçiçek yağının fiyatında indirime gidildi.

TMO, ayçiçek yağının fiyatında indirime gidildiğini de kurumun web sayfasından duyurdu. 

TMO’nun açıklamalarında ürünün “http://pttavm.com” üzerinden online satın alınabileceğine ilişkin paylaşım yaptı.

Toprak Mahsülleri Ofisi nden ayçiçek yağına dev indirim getirdi! 21 Mayıs a özel fiyat listesi vatandaşı sevindirdi

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön