29 / 03 / 2024

Toprak tapulu eve kredi verilir mi?

Toprak tapulu eve kredi verilir mi?

Konut kredisi ile uzun vadede düşük faiz oranları ile mesken sahibi olma fırsatını sunuyor. Kredi kullanılarak 10 -30 yılda ev sahibi olunabiliyor. Peki, toprak tapulu eve kredi verilir mi?



Toprak tapulu eve kredi verilir mi?

Konut kredisi, kullanıcılarına uzun vadede düşük faiz oranları ile mesken sahibi olma fırsatını sunuyor. Kredi kullanılarak 10 -30 yılda ev sahibi olunabiliyor.


Bilindiği üzere, bankalardan konut kredisi alabilmek için, söz konusu evin kat mülkiyetli veya kat irtifaklı olması gerekiyor. Peki, toprak tapulu eve kredi verilir mi? Toprak tapulu eve kredi nasıl verilir?


Toprak tapulu eve konut kredisi..

Toprak tapulu bir meskene konut kredisi verilmiyor. Konut kredisi verilebilmesi için evin banka tarafından teminat olarak alınabilmesi gerekiyor. 


Teminat ise ipotek ile konuluyor. Konut kredisi kullanmak istenilen evin üzerine ipotek konulabilmesi için de kat irtifaklı ya da kat mülkiyetli tapusunun olması gerekiyor.


Ancak, kimi bankalar bazı koşullar altında toprak tapulu eve kredi verebiliyor. Bu şart ise; bir başka meskeni ipotek altına almak.


Kat irtifaklı ya da kat mülkiyetli tapusu olan bir başka meskenin ipotek edilmesi halinde evin değerinin yüzde 75'i oranında kredi kullanılabiliyor.


Hemen hemen bütün bankalar, toprak tapulu evler için bu uygulamayı yapıyor. Ancak, öncelikle kredi kullanılacak bankalar danışılması ve gereken diğer koşulların da öğrenilmesi gerekiyor.


Konut kredisi başvuru şartları nelerdir?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön