29 / 03 / 2024

Torba Kanunu 2016 tam metni!

Torba Kanunu 2016 tam metni!

Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun olan Torba Kanun, 26 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte Torba Kanunu 2016 tam metni..



Torba Kanunu 2016 tam metni!

65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun olan Torba Kanun, 26 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. 


Torba Kanunu 2016 ile emlak piyasasını ilgilendiren birtakım değişiklikler de bugün itibariyle yürürlüğe girmiş oldu.


Torba Kanun'da yer alan 10. madde ile İmar Kanunu'na geçici madde eklendi. Buna göre, kaçak yapılara kentsel dönüşüme girmesi halinde elektrik, su ve doğalgaz bağlantısı aboneliği yapılıyor.


Torba Kanun'da yer alan 25. madde ile ise kentsel dönüşümde yapılan düzenlemelere yer veriliyor. Buna göre, riskli alan sınırları içinde olup, riskli yapılar dışında kalan diğer yapılardan uygulama bütünlüğü bakımından Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca gerekli görülenler, değerleme çalışmalarında yapının riskli olmadığı gözetilmek kaydıyla kentsel dönüşüm kanunu hükümlerine tabi oluyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,  TOKİ  veya idare, riskli alanlarda ve rezerv yapı alanlarında her türlü imar ve yapılaşma işlemlerini 2 yıl süreyle geçici olarak durdurabiliyor. 


Uygulamanın gerektirmesi halinde imar ve yapılaşma işlemlerinin geçici olarak durdurulması 1 yıl daha uzatılabiliyor.


Torba Kanunu 2016 tam metni için tıklayın



10 soruda yeni Torba Yasa!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön