27 / 04 / 2024

Torba Tasarı'da 3'ncü gün mesaisi başladı!

Torba Tasarı'da 3'ncü gün mesaisi başladı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'nın 3. gün mesaisi başladı.




TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, 'Torba Tasarı' olarak anılan Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'nın 3. gün mesaisi başladı.


Anadolu Ajansı'nda (AA) yer alan habere göre; iki gün içinde 33 maddesi kabul edilen ve 3'ü geçici 130 maddeden oluşan tasarının görüşmeleri devam ediyor.


Özellikle altyapı ve sağlık alanında, kamu özel iş birliği projelerine ülke olarak son yıllarda ağırlık verdiklerini ifade eden Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Hükümet olarak vatandaşların ihtiyaç duyduğu altyapı, sağlık ve diğer hizmetleri daha hızlı şekilde vatandaşlara eriştirmek, kamu özel iş birliği projelerindeki ortak özellik olarak özel sektörün deneyiminden istifa etmek, özel sektörün finansman imkanlarından bu yolla kullanmak ve sadece bir finansman yöntemi olarak değil aynı zamanda bir işletmecilik yöntemi olarak da özel sektörün kamu hizmetlerinin sunumuna bu yolla katılmasını sağlamayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu. 


Komisyonda bugün kabul edilen maddeye göre, kamu özel iş birliği projelerinin finansmanı için yurt dışında ihraç edilen menkul kıymetler karşılığında fon sağlamak üzere kurulan özel amaçlı kuruluşlar, bu fonları proje yüklenici firmalara kullandırmasına ilişkin işlemler ile bunların teminatı ve geri ödemesine ilişkin işlemler, yargı harçları hariç, noter harcı, tapu ve kadastro harcı, konsolosluk, pasaport, ikamet tezkeresi, çalışma izni, çalışma izni muafiyeti, vize ve Dışişleri Bakanlığı tasdik harçları, gemi ve liman harçları, imtiyazname, ruhsatname ve diploma harçları, trafik harçlarından muaf olacak.

 


Geri Dön