26 / 04 / 2024

Torbalı'da ayda bin tapu el değiştiriyor!

Torbalı'da ayda bin tapu el değiştiriyor!

Henüz 10 yıl öncesine kadar yeni inşaat sayısının yılda 50'yi geçmediği Torbalı'da inşaat sektöründe adeta patlama yaşanıyor. Ayda bin tapunun el değiştirdiği. 2 bin 500 inşaat ruhsatının verildiği ilçede müteahhit sayısı da 400'ü geçti.



BİR yandan İZBAN hattının uzayacağı beklentisi, diğer yandan yeni sanayi yatırımları Torbalı'yı cazibe merkezi yaptı. Henüz 10 yıl öncesine kadar yeni inşaat sayısının yılda 50'yi geçmediği Torbalı'da inşaat sektöründe adeta patlama yaşanıyor. 

Ayda bin tapunun el değiştirdiği. 2 bin 500 inşaat ruhsatının verildiği ilçede müteahhit sayısı da 400'ü geçti. Yeni inşaat yatırımlarının ilçeyi cazibe merkezi haline getirdiğini dile getiren Torbalı'daki Oluşum Grup'un sahibi Muştala Şayin, "İlçemiz adeta şantiyeye döndü" dedi. 


CAZİBE MERKEZİ

Şayin, sözlerini şöyle sürdürdü; "Hızlı tren bir yıl içerisinde Torbalı'da seferlere başlayacak. 

Böylece Torbalı'da ikamet edip. 

İzmir'de çalışanlar 25 dakika gibi kısa bir sürede işyerlerine ulaşabilecek. Torbalı'da işletme sayısının bin 700'e dayanması ile ilçede iş olanağı günden güne artmaya başladı. Göç, yeni konut ihtiyacını da beraberinde getiriyor.  İzmir  merkezine yakın olmasına . rağmen sakin bir kent olan Torbalı, aynı zamanda havalimanına da sadece 30 dakika mesafede. İlçenin otoban bağlantısı var. 

Türkiye'nin ilk demiryolu olan İzmir-Aydın demiryolu ilçenin içinden geçiyor. İlçede yapılan kaliteli ve lüks konutların fiyatları. Türkiye ortalamalarının oldukça altında. Bu durum, internet üzerinden araştırma yapan yatırımcı kesimin dikkatini çekiyor. Adeta talep patlaması yaşım ıyor" dedi. 



Büyük Torbalı Gazetesi


Geri Dön