19 / 04 / 2024

Torunlar GYO halka arzdan 422 milyon TL gelir bekliyor!

Torunlar GYO halka arzdan 422 milyon TL gelir bekliyor!

Sermayesinin yüzde 25.16"sını halka açacak olan Torunlar GYO için fiyat aralığı 5.50-7.50 lira olarak belirlendi. Bu fiyatlara göre şirket halka arzdan 309 ila 422 milyon lira arasında gelir bekliyor



Sermayesinin yüzde 25.16"sını halka açacak olan Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı"nın (GYO) talep toplam fiyatı 5.50-7.50 TL olarak belirlendi. Hisselerin yüzde 10"u yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 10"u yurt içi kurumsal yatırımcılara, yüzde 80"i ise yurt dışı kurumsal yatırımcılara ayrılan Torunlar GYO"nun halka arzından oluşacak fiyata göre 309.9 milyon lira ile 422.6 milyon lira gelir bekleniyor.   Torunlar GYO"nun yurt içinde halka arzına İş Yatırım liderliğinde 30 aracı kurumdan oluşan konsorsiyum, yurt dışında ise JP Morgan aracılık edecek.

'PORTFÖY DEĞERİ EN BÜYÜK GYO OLMASI BEKLENİYOR'

Torunlar GYO"nun yurt içi ve yurt dışında gerçekleşecek halka arzının, yüzde 21.38"i sermaye artırımı ve yüzde 3.77"si ortak satışı yoluyla gerçekleşecek. Arz sonrası şirketin halka açıklık oranı yüzde 25.16 olacak. Ek satış hakkının kullanılması halinde ise bu oran yüzde 28.93"e çıkacak. Torunlar GYO"nun halka arz süreci ile ilgili bir değerlendirme yapan Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun œTorunlar GYO"nun halka arz süreci sonunda şu anda borsada işlem gören gayrimenkul yatırım ortaklıkları arasında portföy değeri açısından en büyük GYO"lardan biri olması bekleniyor. Bunu hem yatırımcılarımız hem de sektörümüz adına bir sorumluluk olarak değerlendiriyoruz dedi.

858 milyon lira yatırım yapacak

şžirket halka arzdan elde edilecek geliri portöyünde yer alan ve dünya standartlarında karma bir proje olarak geliştirilen ˜Mall of İstanbul" başta olmak üzere Torun Tower, Kemankeş Projesi ve Samsun Bulvar AVM gibi geliştirilen projelerinde kullanacak. Torunlar GYO, portföyünde yer alan bu projeler için 2014 yılı sonuna kadar 858 milyon TL yatırım planlıyor.
Star


Geri Dön