28 / 03 / 2024

Torunlar GYO'dan 271 milyon TL net kâr!

Torunlar GYO'dan 271 milyon TL net kâr!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 2014 yılının ilk altı ayında geçen yılın aynı dönemine göre net kârını yüzde 965 oranında artırarak 271 milyon TL net kâr açıkladı.



Torunlar GYO, bu dönemi 3,229 milyon TL net aktif değer ve 5,282 milyon TL portföy değeriyle kapattı. Şirket, satışlarını ise bir önceki yıla göre %372 oranında artırarak 458 milyon TL’ye çıkardı.


Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun: “Torunlar GYO olarak, 2014 yılının ilk yarısında ülkemizin içinde bulunduğu konjonktüre rağmen başarılı bir grafik çizdik. Şirketimiz doğru planlama ve öngörülerle kendi rekorunu kırarak, halka arz olduğu 2010 yılından bu yana ilk kez ilk yarıyılda böylesi bir net kâra ulaştı ve büyük bir başarıya imza attı. Ayrıca yine ilk altı ayda 389 milyon TL yatırıma ulaştık. Yılın geri kalanı için de istikrarlı büyümemizi sürdüreceğiz” dedi.

Türkiye Gayrimenkul Sektörü’nün en önemli temsilcilerinden Torunlar GYO, 2014 yılı ilk altı ayına ilişkin finansal sonuçlarını ve gelecek dönem beklentilerini açıkladı. SPK standartlarına uygun olarak hazırlanan konsolide finansal tablolara göre; Torunlar GYO 2014 yılı Ocak-Haziran döneminde geçen yılın aynı dönemine göre satışlarını %372 artışla 457.8 milyon TL’ye, vergi, amortisman ve faiz öncesi kârını (VAFÖK/EBITDA) %341 artışla 283.3 milyon TL’ye ve net kârını ise %965 artışla 271 milyon TL’ye çıkardı.


AVM tarafında Türkiye ortalamasının üzerinde bir performans göstererek başarılı bir altı ayı geride bırakan Torunlar GYO, 5 AVM’den 65,9 milyon TL kira geliri elde etti. Kur sabitlemesine rağmen,  kira geliri geçen yılın aynı dönemine göre birebirde %12.1 arttı. AVM ziyaretçi sayıları ilk altı ayda %4.2 ve perakende satışlar ise %12 artarak rekor kırdı. Konut tarafında Mall of İstanbul projesinin de katkısıyla 372.4 milyon TL konut satış geliri elde eden şirket, böylece satış gelirlerinin % 81’ini konut ve ofis, % 19’unu ise AVM gelirlerinden elde etti.


Torun: “Torunlar GYO kendi rekorunu kırarak büyük bir başarıya imza attı”


 


Şirketin 2014 yarıyıl rakamları ile ilgili bilgi veren Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun; “Torunlar GYO olarak, 2014 yılının ilk yarısında ülkemizin içinde bulunduğu konjonktüre rağmen başarılı bir grafik çizdik. Şirketimiz, bu yarıyılda geçen yılın aynı dönemine göre net kârını %965 oranında artırarak 271 milyon TL’ye çıkardı. Torunlar GYO, doğru planlama ve öngörülerle kendi rekorunu kırarak, halka arz olduğu 2010 yılından bu yana ilk kez ilk yarıyılda böylesi bir net kâra ulaştı ve büyük bir başarıya imza attı. Ayrıca yine bu yarıyılda 526.8 milyon TL’lik yıllık bütçe hedefimizin de %73’ünü gerçekleştirerek 388.7 milyon TL’lik rekor bir yatırıma ulaştık. Bunun 225.9 milyon TL’sini Mall of İstanbul için yaptık. Bugüne kadar 591.6 milyon TL(kdv dahil) taahhütlü ön satış avansı aldığımız bu projede satış hasılatının %30’unu yabancılardan elde ettik. Yılın geri kalanı için de istikrarlı büyümemizi sürdüreceğiz” dedi. 

 

Torunlar GYO’nun portföyünde yer alan projelerle ilgili de bilgi veren Torun; “Türkiye’nin en büyük alışveriş, eğlence ve yaşam merkezi Mall of İstanbul Mayıs ayında ziyaretçilerine kapılarını açtı. Haziran ayı sonunda ise lokasyonu, mimarisi ve A plus olma özelliğiyle ofis anlayışına farklı bir bakış açısı getiren Torun Tower’ı bitirerek kiracımız Denizbank’a teslim ettik. Bir başka prestij projemiz olan Torun Center’da 387 milyon TL(kdv dahil) ön satış hacmine ulaştık ve projenin %30’unu bir yıl gibi kısa bir sürede satmayı başardık. İstanbul’un en eski ve en değerli yerleşim merkezlerinden Eyüp-Alibeyköy’de yer alan  Kiptaş  projemizin bu yılsonuna kadar inşaatına ve satışına başlayacağız. Ayrıca bizi çok heyecanlandıran diğer bir projemiz ise; Boğaz’a yakın konumuyla dikkat çeken Paşabahçe arazimizde hayata geçireceğimiz yeni projemiz. Bunlara ilaveten  2014-2017 yılları arasında 2 milyar TL yatırım yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Torunlar GYO’nun 2014 yılı ve gelecek projeksiyonuna ilişkin bilgi veren Torunlar GYO CFO’su İsmail Kazanç ise şöyle konuştu; “İlk altı ayda konut satış ve AVM kira performansının yanı sıra, Torun Center’ı gerçekleştiren proje ortaklığının tam konsolidasyonu, düşen faizler ve değer kazanan Türk Lirası kârımızı çok olumlu etkiledi. Bu dönemi halka arzdan bu yana ilk altı ayda elde ettiğimiz en yüksek kâr rekoruyla kapatıyoruz. 2014 yılında Torunlar GYO olarak 781 milyon milyon TL satış geliri ve 427 milyon TL EBİTDA hedefliyoruz.”  



Geri Dön