26 / 04 / 2024

Toyota Plaza Dumankaya Gebze açıldı!

Toyota Plaza Dumankaya Gebze açıldı!

Dumankaya Grubu, gayrimenkul yatırımlarının yanı sıra otomotivdeki yatırımlarıyla da büyümeye devam ediyor



47 yıllık deneyim ve birikimiyle gayrimenkul ve otomotiv sektörlerinin önde gelen kuruluşlarından Dumankaya Grubu, gayrimenkul yatırımlarının yanı sıra otomotivdeki yatırımlarıyla da büyümeye devam ediyor. Dumankaya dünyanın lider otomotiv markası Toyota ile olan 20 yıllık işbirliğini 19 Haziran 2010 Cumartesi günü açılışını yaptığı Toyota Plaza Dumankaya Gebze ile büyütüyor. 

Açılış konuşmasını  yapan Dumankaya Yönetim Kurulu Başkanı Halit Dumankaya; Dumankaya Grubu olarak inşaat sektörünün en önemli kuruluşlarından birisiyiz aynı şekilde otomotiv sektöründe de Toyota ile uzun yıllara dayanan güzel bir birlikteliğimiz var. Bugün açılışını yaptığımız Toyota Plaza Dumankaya Gebze ile en az inşaat sektörü kadar otomotivde de güçlü varlığımızı sürdürüyoruz. Müşteri memnuniyeti ve kaliteli hizmet anlayışıyla 20 yılda bir marka haline gelen Toyota Plaza Dumankaya Pendik'ten sonra şimdi Toyota Plaza Dumankaya Gebze ile bu anlayışımızı sürdüreceğiz. Üçüncü otomotiv yatırımımız olan Toyota Plaza Dumankaya Gebze'den sonra bu alandaki yatırımlarımız devam edecek ve kısa sürede dördüncü plazamızı da hayata geçirerek otomotivde de Dumankaya kalitesini müşterilerimize sunmaya devam edeceğiz" dedi.

Toyota Plaza Dumankaya Gebze'nin açılış töreninde görüşlerini bildiren Toyota Satış ve Pazarlama A.Ş. CEO'su Ali Haydar Bozkurt; "20 yıldır Toyota markası ile aynı yolda ilerleyen Dumankaya yeni Plazası ile gücüne güç katarak ilerliyor. Dünyanın lider otomotiv markası Toyota'nın gücü ve müşteri memnuniyetine olan inancımız günümüzün rekabet ortamında fark yaratmamızı sağlamaktadır. Toyota'yı dünyanın birçok yerinde liderliğe taşıyan bu yaklaşım Türkiye'deki liderliğimizin de anahtarıdır. Dumankaya bugün, Toyota'nın Türkiye'deki gücüne güç katacak yatırımla ikinci Toyota plazasını Gebze'de açıyor. Bu, Toyota'ya duyulan güvenin en önemli göstergesidir. Bu açılış vesilesiyle değer katan işbirliklerimizin devam etmesini temenni ediyorum" diyerek yeni plazanın açılışından ve Dumankaya Grubu'nun Toyota'ya katkılarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Toyota Plaza Dumankaya'nın  10 milyon dolarlık yatırımla Gebze'de inşa ettiği 7 katlı yeni tesis 8.000 m2 kapalı alandan oluşuyor. Türkiye'nin en büyük Toyota Plazalarından biri olma özelliğiyle öne çıkan tesisin 1400 m2'si showroom ve 2800 m2'si servis alanına ayrılmış durumda. Günde 10 araçlık kaporta ve 80 araçlık mekanik servis kapasitesine sahip olan Toyota Plaza Dumankaya'nın Gebze'deki yeni plazasıyla birlikte 90 kişiye istihdam yaratılmış durumda. 

Dumankaya grubunun üçüncü büyük otomotiv yatırımı olan Toyota Plaza Dumankaya Gebze'nin hizmete başlamasının ardından grup yatırımlarına devam ederek dördüncü plazayı süratle hizmete hazır hale getirecek.  

1963 yılında İbrahim ve Halit Dumankaya tarafından kurulan inşaat şirketi bugün yapı malzemeleri pazarlamasından otomotive, sigortacılıktan PVC kapı pencere üretimine pek çok alanda hizmetler veren bir şirketler topluluğuna dönüşmüştür.

Dumankaya köklü geçmişinden aldığı güç ile odaklanma, farklılaşma, yenilikçilik ve sürdürülebilirlik temelleri üzerine kurduğu çalışma anlayışını koruyarak hizmetlerini sürdürmektedir.

--

Dumankaya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Halit Dumankaya, 47 yıl önce inşaat sektörü ile çıktıkları yolculukta bugün, Türkiye'de konut sektöründe ilk 5 içinde yer aldıklarını söyledi.

Dumankaya Grubu tarafından 10 milyon dolarlık yatırımla tamamlanan Toyota Gebze Plaza, düzenlenen açılış töreniyle hizmet vermeye başladı.

Halit Dumankaya, törende yaptığı konuşmada, "Geçtiğimiz yıl, konutun yanı sıra otomotiv sektöründe de büyümeyi hedefledik. Önemli gördüğümüz Gebze'de bu yatırımı gerçekleştirdik. 17 yıldır otomotiv sektöründe İstanbul'un Pendik ilçesinde faaliyetteyiz, hedefimiz hizmet bölgemizi genişletmek" dedi.

Törende konuşan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, ticaretin kutsal olduğunu ifade ederek Türkiye'de son yıllarda müteşebbis kişilerin arttığını ve yatırımcıların dünyanın dört bir yanında iş yaptığını söyledi.

Amaçlananın sadece bireysel kazanç değil, ülkeye hizmet etmek olduğunu vurgulayan Topaca "Hem istihdama katkı sunuyorlar hem de ekonomiye katkı sağlıyorlar. Dumankaya ailesini böyle bir yatırımdan dolayı tebrik ediyor, yatırımlarını artırmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker de, "4-5 yıldır Gebze'de çok büyük değişimler yaşanıyor. Özellikle ekonomik yönden büyük yatırımlar gerçekleştiriliyor. Biz de yerel yönetim olarak onların önünü açıyoruz, yardımcı oluyoruz. Yatırımcılarımızın her zaman destekçisiyiz" diye konuştu.

Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Üst Düzey Yöneticisi Ali Haydar Bozkurt ise "Dumankaya Grubu Pendik'teki başarılı çalışmalarının ardından Gebze'de de bu yatırımı yapması bizim için önemli. Bu yatırım, Toyota'ya duyulan güvenin de göstergesidir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol mensupları ve firma yöneticileri hep birlikte işyerinin açılış kurdelesini kestiler. Daha sonra ise firma yetkilileri davetlilere Toyota Plaza'yı gezdirerek yatırım hakkında bilgi verdiler.

Gebze'nin İstasyon Mahallesi'nde hizmet veren Toyota Plaza'nın 10 milyon dolarlık bir yatırımla gerçekleştirildiği bildirildi. Türkiye'nin en büyük Toyota plazalarından biri olan tesis 2 bin 800 metre karelik servis ve bin 400 metre karelik showroom alanından oluşuyor. 150 kişinin istihdam edildiği tesis, günde 10 araçlık kaporta ve 80 araçlık mekanik servis kapasitesine sahip.
AA


Geri Dön