16 / 04 / 2024

Trabzon Akyazı Stadyumu'nda son durum ne?

Trabzon Akyazı Stadyumu'nda son durum ne?

Özgür Düşünce Gazetesi köşe yazarı olan Hayrettin Albayrak bugünkü yazısında Alikahya’daki yeni stadyumu anlattı. İşte yeni stadyumdaki son durum....



Trabzonlu Albayraklar firmasının yapımını üstlendiği Alikahya’daki yeni stadyumu geçtiğimiz aylarda gezmek istemiş ancak bırakın gazeteciliğimi, Trabzon kökenli olmam ve soyadımın Albayrak olması da işe yaramamıştı. Üzüntümü ve şaşkınlığımı köşemde paylaştıktan sonra Albayraklar şirketinin stadyum inşaatından sorumlu şefi Gökhan Beyle bir telefon görüşmemiz oldu. Gökhan Bey de üzülmüş durumuma, “Tamam, hafta içi genellikle inşaattayım gelip görebilirsiniz” dedi. Stadın durumunu görmeye can atan sevgili dostum Cenk Lüleci’ye müjdeli haberi verdim. Süreçte çok niyet ettik gitmeye ama bir türlü program uymadı. En son geçen çarşamba gününde karar kıldık. Serviste işi bitirip Cenk’i aradım, gazetenin önünde buluşup yeni stadyuma doğru yol aldık. Giderken Gökhan Beyi telefonla aradım ama ulaşamadım. Mutlaka oradadır, bir sorun olmaz diye düşünerek yolumuza devam ettik.


DIŞARIDAN DEVASA, İÇERİDEN UFAK


Şantiye kapısına geldiğimizde görevli güvenlik personeline, Gökhan Beyi sorduk, “Çıktı” yanıtını aldık. Eli boş mu döneceğiz derken, şantiyede görevliler, “Madem Gökhan Bey ile görüştünüz, izni var, buyurun inşaatı gezebilirsiniz” dediler. Çok sevindik, sevgili Cenk neredeyse çığlık atacaktı! Görevli bir personel bize eşlik etti, önce dışarıdan, ardından içerden inşaatı boydan boya gezdik. Bu arada cep telefonumdan çekip yaptım ve sosyal medyadan paylaştım.  Dışardan bakınca 70-80 bin kişilik dev bir stadyum gibi gözüküyor ancak içeriye girdiğinizde 33 bin kişi bu tribüne nasıl sığacak diye düşünüyorsunuz. İnşaatla ilgili aldığımız bilgileri paylaşalım. Malum normalde inşaatın Haziran 2016’ta bitmiş olması gerekiyordu. Ancak her inşaatta belli bir gecikme olur, burada do oldu. Firma yeni teslim tarihini Mart 2017 olarak belirlemiş. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Muzaffer Çintimar da bu bilgi doğrultusunda geçtiğimiz günlerde, Kocaelispor’un ilk yarıdaki maçlarını İsmetpaşa, ikinci yarı maçlarını ise yeni stadyumda oynayacağını açıklamıştı.


2017-18 SEZONUNA ANCAK YETİŞİR


Her ne kadar Mart 2017 diye açıklama yapılmış olsa da, işin bitişi sezon sonunu bulur diyor yetkililer. Bu demektir ki, 2016-17 sezonunun tamamını İsmetpaşa’da geçireceğiz, 2017-18 sezonundan itibaren ise yeni stadyumda olacağız. Başlangıçta inşaatta 700 dolayında kişi çalışıyormuş, iş belli bir noktaya geldikten sonra sayı düşmüş. Şimdilerde çalışan personel sayısı 200 civarında. Günde 10 saat yoğun bir çalışma var. Kaba diye tabir ettiğimiz inşaatın sonlarına gelinmiş, tribünlerin üzerinin yarısı kapanmış. Stadyumda yok yok, en modern stadyumda olması gereken her şey ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. Bizim stadyum Antalya’da yeni açılan stadyumla bire bir aynı. Tek fark bizde 5 bin kişilik katlı otopark olması.


KOLTUKLARIN RENGİ NE OLACAK


Stadyumla ilgili Kocaelispor taraftarının istediği ve beklentisi koltukların yeşil-siyah olması. Bu yönde gerek basında, gerek sosyal medyada çok yazılar, yorumlar yapıldı. Bu konuya dair aldığımız önemli bir bilgiyi paylaşalım. İnşaatı yapan firma koltukları olması gerektiği gibi Yeşil-Siyah olarak düşünmüş ancak bir yetkili isim Kırmızı-Beyaz olsun istiyormuş. Kırmızı-Beyaz renklere elbette büyük saygımız, sevgimiz var ancak bu saha milli takım için değil Kocaelispor için yapıldığına göre koltuk renklerinin de Yeşil-Siyah olması gerekir diye düşünüyoruz. Bu arada çok zor beğenen, muhalefet etmeyi çok seven Cenk kardeşimin stadyum gezintisinin ardından, “Gerçekten güzel olmuş, tabi daha yapacak çok iş var. Bu arada rüzgar dağ tarafından esiyor, dağ tarafının ses akustiği daha iyi. O kale arkasını biz alalım” sözlerini de aktarayım.Yeni yayın dönemiGeçtiğimiz eylül ayında renkli yayın dönemiyle birlikte spor ilavesi dönemi sona ermiş, spor sayfaları normal gazetenin içinde yer almıştı. Başlangıçta 5 sayfa olarak planlanmıştı spor, ancak sonrasında sayı arttı. Genelde 12’den 19’a kadar 8 spor sayfasıyla karşınızdaydık. Bazı günler 20’nci yani arka kapağı da alıp,  sayfa sayımızı 9’a çıkardık. Spor faaliyetlerinin yoğun olduğu dönemdi. Personel sayısında eksiğimiz vardı belli ama hiçbir gün yapamayız edemeyiz demedik, genelde gönüllü olarak fazla sayfa istedik. Yaz dönemi, spor faaliyetlerinin azalmasıyla birlikte elbette sıkıntı çektik ama yine de dolu dolu spor sayfaları hazırlamaktan geri kalmadık.




Hayrettin ALBAYRAK/Özgür Düşünce




Geri Dön