23 / 04 / 2024

Trabzon Araklı'da afetzedeler için inşa edilen konutlar yükseliyor!

Trabzon Araklı'da afetzedeler için inşa edilen konutlar yükseliyor!

Trabzon Araklı Çamlıktepe Mahallesi'nde, 18 Haziran 2019 tarihinde meydana gelen, 8 kişinin yaşamını yitirdiği 2 kişinin de kaybolduğu selden sonra bölgede yapımına başlanan konutların inşaat çalışmaları devam ediyor.



Trabzon Araklı Çamlıktepe Mahallesi'nde, 18 Haziran 2019'da  yaşanan, 8 kişinin öldüğü, 2 kişinin de kaybolduğu selin ardından bölgede yapımına başlanan konutların inşaat çalışmaları sürüyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan haebre göre, yaşanan selde, evleri, iş yerleri, araçları ya da arazileri zarar gören vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için başlatılan çalışmalar kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile  TOKİ  tarafından konut projeleri hazırlandı.

İlçe merkezinde bulunan 38 dönümlük arazinin kamulaştırılmasından sonra 14 blok şeklinde inşa edilecek konutlar için yaklaşık 56 milyon TL bedelle ihale yapıldı. Eğim ve kot farkından dolayı zeminin güçlendirilmesi amacıyla fore kazık sisteminin kullandığı çalışmalar kapsamında şu ana kadar 3 bloğun inşaat çalışmaları tamamlandı.

Proje kontrol amiri Yusuf Oral, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Temmuz 2021 tarihinde bitirilmesi planlanan konutlardan 42'si ile 2 iş yerinin afetzedelere verileceğini dile getirerek kullanılan malzeme kalitesi ve yapılan denetimler sayesinde konforlu yapıların inşa edildiğini belirtti.

Konutların yapımı için çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyleyen Oral, şunları söyledi:

"Afet sonrası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ tarafından mağduriyet yaşayan insanlara kalıcı konut üretmek amacıyla proje çalışması başlatıldı. 6 ay içerisinde de konutların yapılmasına başlandı ve halen devam ediyor. Bu süreçte Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yanı sıra AFAD tarafından geçici kira ve çeşitli ödemeler yapılarak mağduriyetlerin giderilmesi sağlandı."

Oral, 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon olmak üzere iki farklı konut tipi yapıldığını belirterek, "Konutlarda ısı yalıtım sistemiyle yüksek enerji verimliğinin yanında ses yalıtımı da mevcut. Gerek kullanılan malzemeler gerekse yapılan denetimlerle kaliteli bir üretim yapılıyor." diye konuştu.

Araklı ilçesi Çamlıktepe Mahallesi'nde, 18 Haziran 2019 tarihinde yaşanan sel afetinde 9 bina yıkılmış, 13 binanın da ağır hasarlı olduğu belirtilmişti.

 

Trabzon Araklı'da inşa edilen 280 konut 2021'de tamamlanacak!


Geri Dön