25 / 04 / 2024

Trabzon Araklı'da afetzedeler için 278 konut inşa ediliyor!

Trabzon Araklı'da afetzedeler için 278 konut inşa ediliyor!

Trabzon Araklı'da sel felaketi nedeniyle evlerini kaybeden vatandaşlar için inşa edilen konutları Ekim ayında hak sahiplerine teslim edilecek. 



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, katıldığı Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Temel Atma töreninde Araklı'da inşa edilen konutların teslimine yönelik açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; sel felaketi nedeniyle 10 kişinin vefat ettiğini anımsatan Kurum, "Araklı'da da hemen kolları sıvadık. 278 konut ve ticaret merkezini şu an tamamlamak üzereyiz. Buradan müjdesini veriyorum, yeni yuvalarımızı ekim ayında hak sahibi vatandaşlarımıza teslim edeceğiz." şeklinde konuştu.

Trabzon Araklı da afetzedeler için 278 konut inşa ediliyor!

Uzungöl'de de iki etap halinde çalışmalar devam ediyor

Trabzon’un Çaykara ilçesindeki Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Uzungöl’de yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Kurum, "Ülkemizin, bölgemizin gözbebeği Uzungöl'ümüzde de iki etap halinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. İlk etaptaki çalışmaları tamamladık ve vatandaşımızın hizmetine sunduk. İnşallah ikinci etaba da ekim ayında başlıyoruz. Başkanımız projeyi bizlerle paylaştı. Aynı Ayder’de ne yaptıysak, aynı anlayışla Uzungöl’ümüzü de ihya edecek bir çevre ve doğa projesi yapmak istiyoruz. Bu çerçevede adımlarımızı atıyoruz" şeklinde konuştu.

 Trabzon Araklı da afetzedeler için 278 konut inşa ediliyor!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut ise Trabzon’a son 19 senede sosyal donatıları ile beraber toplam 7 bin 713 konutun ile birlikte  5 ilkokul, 5 lise, 2 hastane, 2 aile sağlığı merkezi, 3 spor salonu, 7 cami, 13 ticaret merkezi, 282 iş yeri, 116 dükkan ve 6 kamu hizmet binasının inşaatının yapıldığını söyledi. 

Trabzon Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı!


Geri Dön