26 / 04 / 2024

Trabzon Araklı'daki kaçak bina yıkıldı!

Trabzon Araklı'daki kaçak bina yıkıldı!

Trabzon'un Araklı sahilinde kıyı kanununa aykırı olarak inşa edilen betonarme bina şikayet edilince Bakanlık yıkım kararı verdi.



Trabzon Araklı ilçesinin sahilinde inşa edilmesi kararlaştırılan sosyal tesisleri yerine betonarme bina inşa edilnce Eski Trabzon Valiliği Özel Kalem Müdürü Hasan Kamber, yapı hakkında Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikâyette bulundu. 

Günebakış Gazetesi'nden Rabia Mollaoğlu'nun haberine göre; konu hakkında açıklamalarda bulunan Kamber, “Nihayet müracaatımdan 11 ay sonra Araklı Belediye Başkanlığının kıyı kanununa aykırı olarak yaptığını söylediğimiz sosyal tesisin kaçak olduğu Bakanlık yazısıyla da tescillendi. Kıyı Kanununa ve İmar Kanununa aykırı olarak yapılan binanın yıkılmasını ve ilgililer hakkında yasal işlem yapılmasını Trabzon Valiliğinden bekliyoruz'' dedi.

AHŞAP DIŞINDA HİÇBİR YAPI YAPILAMAZ 

CİMER’den yapılan açıklama kapsamında yapının kanuna aykırı olduğu tespit edilen valilik ve belediyeler tarafından önlem alınacağını belirtti. Yapıların Kıyı Kenar çizgisi üzerinden deniz yönünde kaldığı ve yapıların bulunduğu alanın fiili olarak doldurulmuş olduğu incelendi. Kıyı kanunun uygulanmasına dair yönetmeliğin ilgili maddesi kapsamında kıyılarda uygulama imar planı yapılmadan sabit olmayan duş, gölgelik, soyunma kabini, aralarında en az 150 metre mesafe olmak amacıyla 6 metrekareyi geçmeyen büfe ve kirletici etkisi olmayan fosseptik yapımını gerektirmeyen seyyar tuvalet ve ahşap iskeleler yapılabilir. Onaylı Dolgu İmar Planı yapılmadan da kıyılarda uygulama yapılacağının mümkün olmadığı açıkladı.


Geri Dön