16 / 04 / 2024

Trabzon Araklı yıkım

Trabzon Araklı yıkım

Trabzon'un Araklı sahilinde kıyı kanununa aykırı olarak inşa edilen betonarme bina şikayet edilince Bakanlık yıkım kararı verdi.

Trabzon Araklı'da 13 bina tahliye edildi!

Trabzon'da, 2 kişinin kaybolduğu sel felaketinin yaşandığı Araklı ilçesi Çamlıktepe Mahallesi'nde 11 binanın yıkıldı. Mahallede ağır hasar alan 13 binanın tahliyesine karar verildi.

TOKİ'den Trabzonlulara büyük müjde! 166 konut için beklenen tarih geldi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığından Trabzonlulara büyük müjde... Tam 166 konut için beklenen tarih geldi... İşte TOKİ Trabzon projesi detayları...

Trabzon Zağnos'ta yıkım çalışmaları başladı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Zağnos Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında çalışmalarına son sürat devam ediyor...

Trabzon'da kentsel dönüşüm kapsamında 27 binanın yıkımına başlandı!

Trabzon'da, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında yıkım çalışmaları başladı...

Trabzon’da yıkım gün ağarınca ortaya çıktı!

Trabzon'da dün meydana gelen fırtınanın zararı gün ağarınca ortaya çıktı. Bölgede bulunan evlerin çatıları sökülürken, Araklı'da ise bir evin yıkımı gerçekleşti.

Uzungöl’de kaçak yapı yıkımına tepki!

Trabzon Uzungöl’de imar barışına uygun olmayan kaçak yapıların yıkımı devam ederken, Uzungöllü vatandaşlar eylemleri sürüyor. Yıkımlara tepki gösteren Uzungöl Platformu üyeleri seslerini Cumhurbaşkanına duyurmak için Ankara’ya gidiyor.

Uzungöl'de 65 kaçak yapının yıkımı başladı!

Trabzon ilinin Çaykara ilçesine bağlı önemli turizm merkezlerinden Uzungöl'de 65 kaçak yapının yıkım çalışmalarına başlandı...

Uzungöl’de yıkım gerginliği!

Trabzon Uzungöl'de imar barışına uygun olmayan kaçak binaların yıkımı için ekipler gece yarısı operasyonuyla harekete geçerken, çıkan olaylarda çok sayıda vatandaş da gözaltına alındı.

Trabzon Ortahisar Kadınlar Hali'nin yıkımı başladı!

Trabzon Ortahisar ilçesi Pazarkapı Mahallesi'ndeki halin yıkım çalışmalarının tamamlanmasından sonra yapılması planlanan proje ile yine aynı bölgede faaliyetine devam edecek.

Trabzon'daki yıkım haberlerinin ardından inanılmaz olay!

Trabzon'da yaylada ev yapmak isteyen, yasak nedeniyle yapamayan Ömer Birinci yıkım endişesi yaşamamak için yaptırdığı 20 metrekarelik ahşap evi kamyon kasasına monte etti. Birinci'nin yöntemi, Kemal Sunal'ın 'Gülen Adam' filmini akıllara getirdi.

Uzungöl’de kısmi yıkım kararı!

Trabzon'un Uzungöl ilçesinde, yıkım kararı hakkında gelinen son noktayla ilgili bina sahiplerini bilgilendirmek için toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem, yeni imar planı kapsamında 17 binada kısmi yıkım gerçekleşeceğini, 6 binada ise yıkım gerçekleşmeyeceğini açıkl

Uzungöl'de tahliye süresi doldu! Yıkım nöbeti başladı!

Trabzon'un Uzungöl bölgesinde imar barışına uygun olmayan yapıların yıkımı için sahiplerine verilen süre 5 Ekim’de doldu. Ancak 118 yapı sahibinin yapıları boşaltmaması ve itirazları nedeniyle yıkımlar gerçekleşemedi.

 Uzungöl’de imar barışına aykırı yapıların yıkımı için bekleyiş sürüyor!

Trabzon’un Çaykara ilçesinde yer alan Uzungöl’deki imar barışına uygun olmayan yapıların yıkımı için son tarih 5 Ekim olarak belirlenmişti. Yapıların sahiplerinin binaları boşaltmaması üzerine yıkım gerçekleştirilemedi. Yıkım için bekleyiş sürüyor…

Uzungöl Platformu'ndan yıkım açıklaması!

Trabzon Çaykara’da imar barışına uymayan 118 yapı için çıkarılan yıkım kararına, Uzungöl Platformu’ndan tepki geldi. Uzungöl Platformu, binaların yıkımı için verilen kararın yerine kalıcı imar uygulamasının yapılmasını talep etti…

Trabzon Araklı yıkım Haberi

Trabzon Araklı yıkım

Trabzon Araklı ilçesinin sahilinde inşa edilmesi kararlaştırılan sosyal tesisleri yerine betonarme bina inşa edilnce Eski Trabzon Valiliği Özel Kalem Müdürü Hasan Kamber, yapı hakkında Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikâyette bulundu. 

Günebakış Gazetesi'nden Rabia Mollaoğlu'nun haberine göre; konu hakkında açıklamalarda bulunan Kamber, “Nihayet müracaatımdan 11 ay sonra Araklı Belediye Başkanlığının kıyı kanununa aykırı olarak yaptığını söylediğimiz sosyal tesisin kaçak olduğu Bakanlık yazısıyla da tescillendi. Kıyı Kanununa ve İmar Kanununa aykırı olarak yapılan binanın yıkılmasını ve ilgililer hakkında yasal işlem yapılmasını Trabzon Valiliğinden bekliyoruz'' dedi.

AHŞAP DIŞINDA HİÇBİR YAPI YAPILAMAZ 

CİMER’den yapılan açıklama kapsamında yapının kanuna aykırı olduğu tespit edilen valilik ve belediyeler tarafından önlem alınacağını belirtti. Yapıların Kıyı Kenar çizgisi üzerinden deniz yönünde kaldığı ve yapıların bulunduğu alanın fiili olarak doldurulmuş olduğu incelendi. Kıyı...