25 / 04 / 2024

Trabzon Ortahisar Kadınlar Hali'nin yıkımı başladı!

Trabzon Ortahisar Kadınlar Hali'nin yıkımı başladı!

Trabzon Ortahisar ilçesi Pazarkapı Mahallesi'ndeki halin yıkım çalışmalarının tamamlanmasından sonra yapılması planlanan proje ile yine aynı bölgede faaliyetine devam edecek.



Trabzon ile özdeşleşen Kadınlar Hali, Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yapılması planlanan çalışma sonrası yeni bir görünümle hizmet verecek. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Yeni Kadınlar Hali, bodrum ve zemin katlar ile 2 kattan meydana gelecek. Mevcut binada bulunan ahşap makaslar sökülüp bakımı yapılıp yeni binada yeniden kullanılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Kadınlar Hali'nin Trabzon'un merkezinde çok önemli bir yer olduğunu söyleyerek, şu açıklamalarda bulundu: "Görevi devraldığımızda orada ciddi sorunlar vardı. O eksikleri giderdik ve yıkımlara başladık. Yıkım çalışmalarımızı çevre hassasiyetini ön planda tutarak sürdürüyoruz. Yıkımlar tamamlanınca orijinal halini koruyarak, yeni bir Kadınlar Pazarı inşaatına başlayacağız. İnşallah bir buçuk yıl içerisinde şehrimize daha modern Kadınlar Hali kazandırmış olacağız." 


Geri Dön