20 / 04 / 2024

Trabzon Beşikdüzü'nde yıkım krizi!

Trabzon Beşikdüzü'nde yıkım krizi!

Trabzon’un Beşikdüzü İlçesi’nde bulunan Şehit Üsteğmen Erdal Kurtoğlu parkının kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması için ilk kepçe vuruldu. Bir grup protesto ederken, yıkım durduruldu.



Trabzon’un Beşikdüzü İlçesi’nde bulunan Şehit Üsteğmen Erdal Kurtoğlu parkının kentsel dönüşümle yıkılması ve yerine bir proje hazırlanması için çalışmalara başlandı.

Haber 61'de yer alan habere göre, Beşikdüzü Kentsel Dönüşüm Dayanışma platformu, konuyu mahkemeye taşımıştı. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verirken, yasal 15 gün şikayet süresini beklemeden bu sabah ilk kepçe vurulmaya çalışıldı.

Bir kaç ağacın da kesildiği yıkıma platform üyeleri tepki gösterirken, belediye çalışanları ile gerginlik yaşanırken yıkımdan vazgeçildi.

Platform sözcüsü avukat Neslihan Çıtlak, olayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, şu ifadeleri kullandı: "Beşikdüzü Beşikdüzülülerindir" diyerek, “Bu dava sonucunda karşı tarafın savunması alınmadan, kesin olarak yürütmeyi durdurma karar verildi. Bu karardan 2-3 gün sonra yeni yapılan imar planı çerçevesinde burası tekrar imar planında park alanı olarak gözükmedi, yeniden satışa çıkarıldı. Ama ne var ki bizim aldığımız yürütmeyi durdurma kararı imar kanunun 8 ve 19 maddeleri gereğince karar kesinleşinceye kadar, İtiraz etme süreci var. O itiraz süreci bittikten sonra itirazlar değerlendirilip, belediye tarafından karara bağlanıp o şekilde kesinleşiyor. Ağaçların kesilmesi, zarar verilmesi hem Türk Ceza Kanunu'nda mala zarar verme, hem görevi kötüye kullanma, hem de Beşikdüzü halkının çevre hakkını gasp etmektedir.”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İYİ Parti Beşikdüzü ilçe başkanı Mustafa Zeki Bayram "Bugün Sarıkamış şehitlerimizin ruhlarını yad etmek için Sis Dağına yürüyüş yapıldığı sırada, bu vatan için şehit olan P. Üsteğmen Erdal Kurtoğlu parkındaki ağaçları kesip, birilerine rant için insanların rahat oturup istiratini yaptığı parkı, yok etmeye çalışanları tarih gelecekte kara harflerle yazacak. Beşikdüzü her zaman vardır, yalnız sizler olmayacaksınız" dedi. 


Geri Dön