19 / 04 / 2024

Trabzon Beşikdüzü'nde kentsel dönüşüm ihaleye çıkıyor!

Trabzon Beşikdüzü'nde kentsel dönüşüm ihaleye çıkıyor!

Trabzon Beşikdüzü Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi, 28 Temmuz 2015 Salı günü ihaleye çıkıyor. İhalenin saaati 11:30 olarak belirlendi.



BEŞİKDÜZÜ Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi, 28 Temmuz 2015 Sah günü ihaleye çıkıyor. TOKİ, Beşikdüzü Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Haksahipliği Tespit Değerleme, Kentsel Tasarım, Mimari Proje, Modelleme, Fizibilite, Uzlaşma Görüşmeleri Hizmet ve Teknik Danışmanlık Alımı İşinin yapılması için 28 Temmuz 2015 Salı günü saat 11:30'da ihale tarihini belirledi. 


YENİ BİR KENTLEŞME 

"Beşikdüzü'nde Yeni Bir Kentleşme" adına Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu'nun başlattığı projeye, 01 Ekim 2014 tarihinde Beşikdüzü Belediye Meclisi'nde alınan kararla start verilmişti. 17 Ekim 2014 tarihinde ise, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan kararla; Cumhuriyet ve Fatih Mahalleleri içerisinde kalan 21 Hektarlık Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı Projesi olarak ilan edilmesi. Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı sınırlarının 1:5000 ölçekli Nazım İmar Planı'na işlenmesi ve Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı'na yönelik olarak gerçekleştirilecek tespit, devir ve tescil, mutabakatlar, anlaşmalar ve protokoller tesisi, alım-satım, tasarruf kısıtlaması, tahliye ve yıkım, her türlü uygulamaları dahil tüm çalışmalar ile uygulamaların yapılması veya yaptırılmasına yönelik Trabzon Büyükşehir Belediyesi yetkilerini Beşikdüzü Belediyesi'ne devretmişti. Beşikdüzü'nün dört gözle beklediği "'Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Pı ojesi"nin hayata geçmesi ilçede büyük bir değişim yaşatacak. 


Karadeniz'den Günebakış


Geri Dön