26 / 04 / 2024

Trabzon Çömlekçi 2. Etap'ta 15 bina yıkıldı!

Trabzon Çömlekçi 2. Etap'ta 15 bina yıkıldı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına son sürat devam eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'ndeki yıkımlarına son sürat devam ediyor.




Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde bölgede satın alınan binaların yıkımı tam gaz devam ediyor. Çömlekçi I. etap kentsel dönüşüm alanında 134 binanın kamulaştırılarak yıkılmasının ardından satın alma işlemlerine başlanılan Çömlekçi II. etap kentsel dönüşüm alanında da yıkım çalışmaları başladı. Önceki gün başlanılan çalışmalarda Çömlekçi II. etap kentsel dönüşüm alanında yıkılan bina sayısı 15’e ulaştı.


Konuyla ilgili olarak açıklamalar yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çömlekçi II. etap kentsel dönüşüm alanında satın alma ve yıkımların tamamlanmasının ardından I. ve II. etap alanlarında hazırlanan projenin uygulamasına geçileceğini belirtti.


Başkan Gümrükçüoğlu sözlerine şu şekilde devam etti: “Çömlekçi I. etapta 134 binanın ve boş parsellerin kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmasının hemen ardından II. etaba başladık. I. etapta mahkemelerin belirlediği fiyatlar II. etapta daha da yükseltilerek hak sahibi vatandaşlarımıza sunulmuştur.  Hak sahibi hemşehrilerim ilgi göstererek anlaşma sürecine katılmıştır ve Çömlekçi II. etapta oldukça büyük anlaşmalar gerçekleştirilmiştir. Bölgede yıkım çalışmalarına da devam etmekteyiz. Satın alınan binalar ekiplerimizce sırasıyla yıkılmaktadır.



Trabzon Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön